Index Vakbarát Hírportál

A BL-búcsú után magabiztos győzelmet aratott a Milan, megerősítette harmadik helyét

2023. december 17., vasárnap 15:15 | aznap frissítve

Az AC Milan háromgólos győzelmet aratott a vendég Monza felett az olasz labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén. A továbbiakban a csütörtökön még Budapesten pályára lépő Fiorentina szűk győzelmet aratott a Hellas Verona ellen, míg a Roma kikapott a Bologna otthonában.

A vasárnap kora délutáni mérkőzésen nem kellett sokat várni az első gólra. Tijjani Reijnders remek akcióját szép lövéssel fejezte be, a labdát pontosan a kapu közepébe rúgta, Di Gregorio kapus pedig tehetetlen volt. Közeledve az első játékrész végéhez Rafael Leao lágy passza érkezett Jan-Carlo Simic elé, aki nem habozott, közelről a hálóba lőtt, megduplázva ezzel csapata előnyét.

A második félidőre is maradt még gól, méghozzá nem akármilyen. A 76. percben Noah Okafor a tizenhatos előterében kapta a labdát, de nem átvette azt, hanem egyből kapura lőtt, lövése pedig a jobb alsó sarokban kötött ki. Ezzel a Milan magabiztos győzelmet aratott.

A Bajnokok Ligájából az Európa-ligába átkerült milánóiak megerősítették harmadik helyüket, mivel megőrizték ötpontos előnyüket a címvédőként negyedik helyen álló és szombaton szintén győztes Napolival szemben.

A játéknap további mérkőzésein a csütörtökön még Budapesten pályára lépő Fiorentina a Veronát fogadta, majd győzte le 1–0-ra, míg a Roma a Bologna otthonában szenvedett egyértelmű vereséget. Vasárnap este a Lazio a bajnoki éllovas Internazionale ellen vív rangadót. 

Serie A, 16. forduló

Rovatok