Index Vakbarát Hírportál

Halálos fenyegetést kapott a játékvezető Dárdaiék legutóbbi meccse után

2023. december 19., kedd 15:20

Halálos fenyegetést kapott Patrick Ittrich játékvezető a szombati, gól nélküli döntetlennel végződő német másodosztályú labdarúgó-mérkőzést követően, amiért kiállította a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC egyik játékosát.

A Bild című újság szerint a főállásban rendőrként dolgozó Ittrich verbális bántalmazásra hivatkozva jelentette az esetet, miután Instagram-oldalán az egyik szurkoló privát üzenetben megfenyegette, hogy „meg fogja ölni”, majd azt írta neki, „szégyent hoz a német futballra”, amiért kiállította Florian Niederlechnert az Osnabrück elleni hazai találkozón.

A Hertha középpályása egy kemény belépő után sárga lapot kapott, majd a VAR jelezte Ittrichnek, hogy nézze vissza a szituációt. A bíró ezt követően megváltoztatta döntését, és piros lappal azonnal kiállította Niederlechnert, aki a pályát elhagyva obszcén kifejezéseket ordított a kamerába.

Lutz Michael Fröhlich, a német szövetség (DFB) játékvezetői testületének első embere határozottan elítélte a történteket, majd az egy héttel ezelőtti, Törökországban történt bírói bántalmazásra emlékeztetett.

„Megdöbbentő és felfoghatatlan, hogy ezek a komoly bántalmazások sem késztetik arra az embereket, hogy elgondolkozzanak azon, hol is van a határ” – mondta Fröhlich, majd hozzátette, a játékvezetők munkája nagyon nehéz, és ők is csak emberek, olyan sportolók, akik természetes részei a labdarúgócsaládnak.

Ittrich elárulta, hogy a fenyegetés szerzője azóta bocsánatot kért tőle.

(MTI)

Rovatok