Index Vakbarát Hírportál

Elment a klubelnökök esze, újabb futballbotrány rázta meg Törökországot

2023. december 20., szerda 08:03

Nem telik el hét világraszóló futballbotrány nélkül Törökországban. Nyolc nappal azok után, hogy az Ankaragucu ököllel leütötte a Rizespor elleni bajnoki játékvezetőjét, kedd este az Istanbulspor elnöke lehívta csapatát a pályáról a Trabzonspor elleni 17. fordulóbeli meccs 73. percében, miután 2–1-es vezetést szerzett a vendégcsapat.

Valami nagyon nincs rendben a török klubelnökök fejében. Alig telt el nyolc nap Faruk Koca világraszóló botránya után, amikor az Ankaragücü futballklub tulajdonosa leütötte Halil Umut Melert, a Rizespor elleni Süper Lig-mérkőzés játékvezetőjét, máris újabb botrány rázta meg a török futballt. Pedig még csak egy nap telt el azóta, hogy egyhetes szünetet követően újrakezdték a török bajnokságot. 

Az Istanbulspor a Trabronsporral csapott össze a 17. fordulóban, 1–1 volt az állás, amikor vitatott eset történt a vendégek tizenhatosánál. Florian Loshaj, a hazaiak csatára ütközött Batista Mendyvel, a Trabzon védőjével, majd az Istanbulspor játékosa a földre került.

A hazaiak büntetőt reklamáltak, a játék azonban ment tovább, a VAR-vizsgálat bebizonyította, hogy nem történt szabálytalanság (még Loshaj lépett rá Mendy lábára), és az ellentámadásból Paul Onuachu, a vendégek nigériai labdarúgója gólt szerzett, 2–1-es vezetéshez juttatva csapatát. 

Na, ekkor Ecmel Faik Sarıalioglunál, az Istanbulspor elnökénél elszakadt a cérna, és leparancsolta csapatát a gyepről, dacára annak, hogy még olyan játékosa is volt, Simon Deli, aki térden állva könyörgött neki, hogy ne tegye. 

Onuachu gólja 3:50-nél látható.

A mérkőzés nem folytatódott, a szabályok értelmében az amúgy is sereghajtó Istanbulsporttól még három pontot le is vonnak a történtekért azon túl, hogy a meccset is elvesztik. 

(Borítókép: Az Instanbulspor elnöke, Ecmel Faik lehívta a pályáról a csapatot 2023. december 19-én. Fotó: Serkan Hacioglu / dia images / Getty Images)

Rovatok