Index Vakbarát Hírportál

A sereghajtó kétszer is ráijesztett Xaviékra, de végül pont nélkül maradt Barcelonában

2023. december 21., csütörtök 09:17

A Barcelona a két gólt szerző Sergi Robertónak is köszönhetően 3–2-re nyert vendége, az Almería ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának szerdai játéknapján.

A katalán sztárcsapat első találatát Raphinha szerezte a meccsen, ám erre rövid időn belül válaszolt a sereghajtó az első félidőben. Fordulás után ismét a Barcelona került előnybe, ez volt Sergi Roberto első gólja a meccsen, ám a 71. percben újfent egyenlíteni tudott az Almería. A tabellán nyeretlenül utolsó vendégek végül ennek ellenére is pont nélkül távoztak, a gránátvörös-kékek saját nevelésű mindenese ugyanis a 83. percben másodszor is a kapuba talált, ezúttal Robert Lewandowski hathatós közreműködése mellett (3–2).

Ugyan a lengyel támadót az utóbbi időben egyre több kritika éri, hogy nem termeli a gólokat azon a szinten, mint korábban, tizenhat forduló alatt tizenkét kanadai pontot így is összehozott a bajnokságban, ezzel a Barcelona találatainak több mint harmadában vállal szerepet. Nem véletlen, hogy ügynöke, Pini Zahavi a szerda esti meccs után ismét kijelentette, a játékos nem tervezi elhagyni a klubot, annak ellenére sem, hogy januárban új posztriválisa érkezik a 18 éves brazil csatár, Vitor Roque személyében. 

A gránátvörös-kékek két nyeretlenül megvívott bajnoki – köztük a Royal Antwerp otthonában már tét nélkül elbukott Bajnokok Ligája-csoportmeccsel – után tudtak ismét győzni a La Ligában.

Ezzel 38 pontos és pillanatnyilag a tabella harmadik helyén áll a címvédő. A La Ligát továbbra is a Girona vezeti (44 ponttal), míg a második pozícióban a Real Madrid található (42). Utóbbi két együttes csütörtök este lép pályára a 18. fordulóban. 

La Liga, 18. forduló:

kedden játszották:

csütörtökön játsszák:

(MTI / Index)

Rovatok