Index Vakbarát Hírportál

221 nap után volt újra kezdő, győzelemnek örülhetett Schäfer András

2023. december 21., csütörtök 08:12

A Schäfer Andrással felálló Union Berlin 2–0-ra nyert odahaza az 1. FC Köln ellen a német labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában. A Sallai Rolanddal felálló Freiburg 3–2-re kikapott a Heidenheim otthonában.

Felemás napon vannak túl légiósaink a Bundesligában. 

A sérülése után október végén visszatérő magyar válogatott középpályás, Schäfer András 221 nap után volt az Union Berlin kezdőcsapatának tagja, a 85. percben cserélték le a Köln elleni kiesési rangadón. Az első félidő ráadásában pedig volt egy kifejezetten ígéretes helyzetből eleresztett, biztató fejese is.

Csapata ugyan mezőnyben nem tudott dominálni, remekül kontrázott, és így összességében mégiscsak veszélyesen futballozott. Ez a veszély pedig a második félidőben, egész pontosan az 55. percben érett góllá: Benedict Hollerbach lőtt a vendégkapuba (1–0). Nem sokkal később Alex Král duplázhatta volna meg az előnyt, de ziccerben a kivetődő kapusba lőtt. A 78. percben – Kevin Volland második asszisztjából – azonban már lezárta a mérkőzés érdemi részét az Union, ezúttal a Chelsea-től kölcsönkapott David Fofana volt eredményes (2–0).

A sikerükkel a 15. helyre előreléptek a fővárosiak, akik az elmúlt három bajnokijukból másodszor nyertek.

Sallai Rolandék nem tudták kihasználni Szalai Attila együttese, a Hoffenheim keddi pontvesztését, sőt, még hátrébb is csúsztak egy helyet a tabellán, miután az Eintracht Frankfurt nyert, ők viszont kikaptak az utolsó 2023-ban rendezett fordulóban a Heidenheim otthonában. 

A magyar válogatott játékos kezdő volt, majd a 84. percben lecserélték. A meccs a 92. percben Matthias Ginter öngóljával dőlt el a hazaiak javára (3–2).

A listavezető Leverkusenben a cseh Patrik Schick a harmincadik perc, valamint az első félidő ráadása között mesterhármast ért el, együttese pedig 4–0-ra nyert a VfL Bochum ellen, így továbbra is veretlen – jegyezte meg az MTI.

A Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató címvédő Bayern München 2–1-re nyert Wolfsburgban, így hátránya továbbra is négy pont az egy mérkőzéssel többet játszott Leverkusennel szemben.

LABDARÚGÁS
Bundesliga, 16. forduló

FC HeidenheimSC Freiburg 32 (01)
Eintracht FrankfurtBorussia Mönchengladbach 21 (01)
Bayer LeverkusenVfL Bochum 40 (30)
VfB StuttgartFC Augsburg 30 (20)
VfL WolfsburgBayern München 12 (12)
Union Berlin–1. FC Köln 20 (00)
Kedden játszották
Borussia DortmundFSV Mainz 05 11 (11)
TSG 1899 HoffenheimDarmstadt 98 33 (21)
Werder BremenRB Leipzig 11 (00)

(MTI / Index)

Rovatok