Index Vakbarát Hírportál

Bejelentkezett a Puskás-díjra Cristiano Ronaldo csapattársa

2023. december 22., péntek 19:58

Elképesztően nagy góllal indult az al-Nasszr–al-Ettifaq pénteki összecsapása a szaúdi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban: Alex Telles mintegy 25 méterről, kapásból bombázott a jobb felsőbe. A Cristiano Ronaldót is soraiban tudó házigazda 3–1-re megnyerte a találkozót.

Több korábbi Manchester United-játékossal állt fel az al-Nasszr az al-Ettifaq elleni hazai bajnokin, Alex Telles és Cristiano Ronaldo is ott volt a kezdőben, mindketten a mérkőzés főszereplőiként. A brazil védő szerezte a találkozó első gólját, a portugál szupersztár pedig góllal és gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

De maradjunk Alex Tellesnél: a brazil válogatott balhátvéd megszerezte első gólját az al-Nasszr – amelyhez idén nyáron csatlakozott a Manchester Unitedtől – színeiben, és rögtön be is jelentkezett a Puskás-díjra. Egy beívelést követően kifejelték a vendégek a labdát, Telles pedig mintegy 25 méterről, kapásból a jobb felsőbe küldte vissza.

Nem mehetünk el szó nélkül Cristiano Ronaldo mellett sem: a portugál támadó góllal és egy assziszttal járult hozzá a rijádi együttes győzelméhez. Ezzel a 38 éves klasszis a szaúdi bajnokság legjobbja: a gólok (17) és a gólpasszok (9) számában is vezeti a liga rangsorát. 

Ebben a naptári évben egyébként 51 gólnál jár, eggyel lemaradva az idén legtöbbet termelő Harry Kane mögött.

Az al-Nasszr második a szaúdi ligában, hátránya tíz pont az éllovas örökrivális al-Hilal mögött, ám a rijádiak egy meccsel kevesebbet játszottak – így akár hét pontra csökkenthetik a különbséget.

Rovatok