Index Vakbarát Hírportál

Szerződést hosszabbított a legutóbbi szezon gólkirálya, kivásárlási ára is emelkedett

2023. december 23., szombat 16:49 | aznap frissítve

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Napoli támadója, Victor Osimhen meghosszabbította szerződését csapatával. A nigériai játékos új kivásárlási ára 130 millió euró lett.

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak a csapatnak, amely 2026 előtt szerződtetné Victor Osimhent, a bajnoki címvédő Napoli támadóját. A 24 éves játékos még 2019-ben érkezett az olasz városba Lilleből, majd a legutóbbi idényben pályafutása eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta, 39 mérkőzésen 31 gólt szerezve – ezzel megnyerve a bajnokság gólkirályi címét. 

Annak ellenére, hogy a jelenlegi szezonban a csapat formája közel sem olyan kiegyensúlyozott, mint volt a legutóbbi, bajnoki címmel záródott szezonban, a vezetőség mindenképpen ragaszkodott Osimhenhez, így megállapodtak a felek szerződéshosszabbításban – jelentette be a klub közösségi felületein. 

A nigériai támadó előző kontraktusa 2025-ig tartott, ezt újabb egy évvel toldották meg, 2026-ig. Sőt Osimhen kivásárlási ára is változott, immár 130 millió eurót kell fizetnie annak a csapatnak, amely szerződése lejárta előtt vásárolná meg a támadó játékjogát.  

Rovatok