Index Vakbarát Hírportál

Fájó döntést hozott, de nem bánja az őszi történéseket Schäferék elnöke

2023. december 26., kedd 10:55

Nem bánta meg a Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlin elnöke, hogy a csapat nem otthonában, hanem a berlini Olimpiai Stadionban játszotta hazai meccseit a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmei során.

„Több mint 210 ezer nézőt tudtunk fogadni, számos új szponzor érkezett. Rengeteg pozitív hozadéka volt, viszont természetesen azért némiképpen fáj, hogy nem az otthonunkban játszottunk, de összességében szerintem jó döntést hoztunk” – nyilatkozta a Magyar Távirati Iroda által idézett Dirk Zingler.

Az Union otthona, az An der Alten Försterei Stadion csak 22 ezer néző befogadására alkalmas, ezért döntöttek úgy, hogy a klub történetének első BL-főtáblás meccseit a városi rivális, a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC 74 ezres létesítményében rendezik meg.

Zingler külön kiemelte a Real Madrid elleni, 3–2-es spanyol győzelemmel zárult összecsapást, amelyet a klub történetének egyik legszebb napjaként elevenített fel – emelte ki az MTI.

Az Union a BL csoportkörében – a sérült Schäfert mindvégig nélkülözve – nyeretlenül zárt, két ponttal, a portugál Braga és a Napoli elleni döntetlenekkel.

Rovatok