Index Vakbarát Hírportál

Berlinből is Rómába vezet az út? Eb-győztest igazolhat José Mourinho

2023. december 27., szerda 13:51

Olasz lapértesülés szerint az AS Roma közel áll ahhoz, hogy Leonardo Bonuccival erősítse meg a keretét, és az új év első mérkőzésén már az Európa-bajnok védővel álljon fel José Mourinho együttese.

A „farkasok” hátvédsorát alaposan megtizedelték a sérülések, Chris Smalling és Marash Kumbulla is hónapokra kidőlt, ami miatt nehéz helyzetbe került az őszi idényben a gárda.

Ráadásul a következő hónapban az új igazolás Evan Ndicka sem lesz bevethető, mivel az Afrikai Nemzetek Kupáján vesz majd részt, ezzel pedig Gianluca Mancini és Diego Llorente marad belső védőként az együttesnél.

A Gazzetta dello Sports értesülése szerint a fővárosiak sportigazgatója, Tiago Pinto folyamatos tárgyalásban van Leonardo Bonucciékkal, hogy a rutinos védő az új évet már Mourinhóéknál kezdhesse meg, és már az Atalanta elleni január 7-i ütközeten is pályára lépjen.

A gárda féléves szerződéssel szeretné elcsábítani a 36 éves játékost, ha pedig a BL-be jutna a gárda, ez automatikusan meghosszabbodna 12 hónappal. Bonucci szeretne fixen 18 hónappal számolni, valamint rendszeres játéklehetőséggel, hogy legyen esélye bekerülni a 2024-es Európa-bajnokságra készülő olasz keretbe.

A legutóbbi kontinensviadalon aranyérmet szerző védő a nyáron érkezett a német élvonalban szereplő Union Berlinhez, de ő sem tudott segíteni a BL-induló gárdának a pocsékul induló idényben, egyre többször marad ki a kezdőcsapatból, és az együttes készen áll rá, hogy a télen ingyen elengedje.

(Borítókép: Leonardo Bonucci megcsókolja a Henri Delaunay-trófeát, miután csapata győzelmet aratott a 2020-as UEFA Európa-bajnokság Olaszország–Anglia-döntőjében a Wembley Stadionban Londonban, Angliában 2021. július 11-én. Fotó: Michael Regan - UEFA / Getty Images Hungary)

Rovatok