Index Vakbarát Hírportál

Minden bizonnyal távozik Londonból a világbajnok kapus, Amerikában folytathatja

2023. december 28., csütörtök 19:20

Egybehangzó, angol és francia sajtóértesülések szerint az angol labdarúgó-élvonalban (Premier League) szereplő Tottenham kapusa, Hugo Lloris hamarosan elhagyja a csapatot, és a tengerentúlon folytathatja pályafutását.

A 2018-ban a francia válogatottal világbajnoki címet nyerő hálőór még a legutóbbi szezonban is a Tottenham első számú opciója volt a gólvonalon, de a jelenleg zajló szezonban parkolópályára került, és már a stabilan kezdőkapus Guglielmo Vicariónak sem a francia az első számú tartaléka. 

Ennek ismeretében nem meglepő, hogy Lloris elvágyódik az angol fővárosból, a potenciális klubváltásra pedig klubja is megadta a zöld jelzést. Pillanatnyilag az látszik a legvalószínűbb forgatókönyvnek, hogy januártól az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Los Angeles FC kötelékében folytatja pályafutását. 

A profi karrierjét még a Nice-ben kezdő Lloris 2012-ben igazolt Lyonból a Tottenhambe, amelynek kapuját több mint 400 tétmérkőzésen védte. Sokáig a csapatkapitányi karszalagot is ő viselte, a mostani kiírásban viszont egy alkalommal sem kapott lehetőséget. 

Rovatok