Index Vakbarát Hírportál

Új év, újra a kezdőben Szoboszlai Dominik

2024. január 1., hétfő 20:21

Karácsony másnapján, a Boxing Dayen Szoboszlai Dominik először maradt ki bajnoki mérkőzésen a Liverpool FC kezdő tizenegyéből, amikor a Burnley-t fogadta és verte meg 2–0-ra Jürgen Klopp menedzser gárdája. Viszont hétfőn, a Premier League 20. fordulójában, a kezdés előtt egy órával kijelölt tizenegyben a Newcastle United ellen a magyar válogatott csapatkapitányának neve újra ott volt.

Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Gomez – Szoboszlai, Endo, Jones – Szalah, Núnez, Díaz.

Hétfőn este, a Premier League 20. fordulójában ebben az összeállításban veszi fel a küzdelmet a Liverpool az Anfielden a Newcastle United ellen. Mindez azt jelenti, hogy Szoboszlai Dominik újra visszakerült a kezdő tizenegybe azok után, hogy december 26-án, a Boxing Dayen először nem kezdett a bajnokságban. 

Szoboszlai az idény eddigi részében az egyik legtöbbet foglalkoztatott liverpooli játékos volt, a bajnokságban 1531 percet töltött a pályán, érthető, hogy egy kicsit elfáradt, a legutóbb nyilván ezért pihentette Klopp, bár a 67. percben becserélte a Burnley ellen. 

A találkozó előtt így festett a tabella élcsoportja:

1. Liverpool 42 pont (19 meccsből), 2. Aston Villa 42 (20), 3. Manchester City 40 (19), 4. Arsenal 40 (20), 5. Tottenham 39 (20).

Ha tehát a Liverpool győz, akkor három ponttal elhúz az Aston Villától.

Rovatok