Index Vakbarát Hírportál

Akár már ma klubot válthat a magyar válogatott korábbi alapembere

2024. január 2., kedd 12:24

A Nemzeti Sport értesülései szerint jó eséllyel kedden aláír a horvát bajnokságban első helyen telelő Hajduk Splithez a 47-szeres magyar válogatott Kleinheisler László.

Kleinheisler sokáig alapembernek számított Marco Rossi szövetségi kapitány válogatottjában, ám amióta tavaly télen, négy év után Eszékről, az NK Osijektől Athénba, a Panathinaikoszhoz szerződött, kevés lehetőséget kapott új klubjában. 21 meccsen 551 percet játszott, két gólt szerzett, és így a válogatottban is csak három meccsen szerepelhetett 2023-ban – mind a háromszor csereként.

Kleinheisler is azon játékosok közé tartozik – például Lang Ádám, Nagy Ádám és Vécsei Bálint mellett –, akiknek az őszinél több játéklehetőségre van szükségük a nyári Európa-bajnokság előtt.

Kleinhiesler esetében ezen is múlhat, hogy vissza tud-e kerülni a nemzeti csapatba, miután az elmúlt öt hónapban nem kapott meghívót – jegyezte meg a Nemzeti Sport Online

A sportcom.hr is arról ír, hogy Kleinheisler ügyében már mindenben megegyeztek a klubok, így január 3-án a bajnoki címért harcoló splitiekkel kezdheti el a felkészülést.

A Hajduk hatpontos előnnyel vezeti a bajnokságot a Rijeka előtt, és hét pont az előnye a 3. helyen álló Dinamo Zagrebbel szemben, igaz, a Rijeka egy, a Dinamo két meccsel kevesebbet játszott.

Rovatok