Index Vakbarát Hírportál

Eddig tartott a türelem, megköszönték a munkát a manchesteri klubikonnak

2024. január 2., kedd 11:59

Birminghamben mindössze 15 mérkőzés után megköszönték a munkát Wayne Rooney-nak. A Manchester United örökös gólrekordere októberben vette át az angol másodosztályban szereplő City irányítását, azóta azonban mindössze két győzelmet tudott elérni a csapattal, amely a feljutó helyek helyett a kiesés elkerüléséért kénytelen csatázni így.

A Mirror exkluzív értesülésként számol be a tényről, a Leeds United elleni újévi meccsen elszenvedett vereség volt az utolsó a sorban, a Birmingham City vezetősége megköszönte Wayne Rooney menedzseri munkáját. A játékosként a Manchester United örökös gólrekorderének számító Rooney mindössze októberben vette át a szezon elején még a feljutásról ábrándozó kék-fehérek irányítását. Az együttes akkor még a 6. helyen állt, mostanra viszont visszacsúszott a 20. pozícióba a 24 csapatos másodosztályban. 

A 120-szoros válogatott labdarúgó 2020-ban vonult vissza, miután előbb játékos-edzőnek, majd állandó menedzsernek kérték fel a nehéz anyagi helyzetben lévő Derby Countynál. A csapat többszöri pontlevonás után nem tudta elkerülni a kiesést a másodosztályból, így szűk két évvel később Rooney távozott. Nem sokkal később az Egyesült Államokban, a D. C. Unitednél vállalt munkát, innen állt fel a birminghamiek invitálása miatt. 

Rovatok