Index Vakbarát Hírportál

Jürgen Klopp megszólalt Szoboszlai Dominik sérüléséről

2024. január 2., kedd 06:28

Szoboszlai Dominik visszaszerezte helyét a Liverpool kezdő tizenegyében a hétfő késő esti, Newcastle United elleni meccsre. Oroszlánrésze volt az első hazai gólban, de aztán sokszor eladta a labdát, és a 64. percben lecserélték, igaz, egy kisebb sérülés miatt. Az osztályzatok többsége hatos, azaz közepes. Ennek ellenére a Liverpool.com úgy véli, a magyar középpályás az ideális játékos Jürgen Klopp filozófiájához.

Az angol internetes média osztályzatainak többsége hatos, azaz közepesre értékelik Szoboszlai Dominik teljesítményét a Newcastle United ellen 4–2-re megnyert mérkőzésen. Amely meccsnek az egyik fénypontja az volt, hogy Jürgen Klopp, a hazaiak menedzsere a mérkőzés hevében elvesztette, majd szerencsére megtalálta jegygyűrűjét...

Szoboszlai játékán a pontosságot kérik számon, ugyanakkor elismerik szorgalmát és intenzív labda nélküli játékát, no meg az oly fontos (mármint Kloppnál...) gegenpressing mintaszerű végrehajtását. 

A Liverpool.com arról ír, hogy a Szoboszlait kezdetben kísérő „hype” kissé alábbhagyott, mivel az utóbbi hetekben gondjai akadnak, amikor nála van a labda, ugyanakkor a labda nélküli munkája makulátlan. Jürgen Klopp még akkor sem kreálhatott volna magának a filozófiájához jobban illő játékost, ha afféle Frankenstein módjára a laboratóriumában alkotja meg az ideális Klopp-klónt. Szoboszlai presszingje nemcsak intenzív, hanem okos is, amíg a pályán van, szakadatlanul zargatja az ellenfelet, saját térfelükhöz szögezi a szembenálló játékosokat, és rengeteg eladott labdát kényszerít ki belőlük a saját térfelükön.

A sok rossz passz persze ront az összképen, és még több gólt szerezhetett volna a Liverpool, ha Szoboszlai az ígéretesen induló kontrákba nem hibázik bele.

Az embernek azonban az az érzése, hogy minden helyére kerül varázsütésre, méghozzá a nem is távoli jövőben.

És akkor Klopp csapata új magasságokba emelkedhet. Akkor pedig retteghet az egész Premier League!

A találkozó után Jürgen Klopp megerősítette, hogy Szoboszlai Dominik combhajlító-sérülést szenvedett, a német tréner azonban reméli, hogy az nem súlyos. A  BBC Sport-nak arról is beszélt, hogy csapata szenzációs teljesítményt nyújtott, de sokszor saját maguknak tették nehézzé a győzelmet.

Az osztályzatok:

90min.com: 6. A Liverpool szurkolói talán azt várták Szoboszlaitól, hogy valamivel hatékonyabb legyen a támadó harmadban, mint amilyen volt.

Thisisanfield.com: 7. Voltak jó megmozdulásai a labda nélkül, jól presszingelt, nem hagyott békét a Newcastle középpályásainak.

Goal.com: 6. Jól kapcsolta össze a középpályát a támadósorral, mindvégig veszélyes volt az előretöréseivel. Sajnos azonban többször eladta a labdát akkor, amikor gólveszély alakulhatott volna ki az ellenfél kapujánál.

Liverpoolworld.uk: 6. Vegyes első félidő. Keményen dolgozott, és voltak kapura lövési kísérletei, de hanyagul bánt a labdával, és egy alkalommal majdnem baj is lett a labdavesztéséből. Szerepe volt az első gólban, de a Newcastle egyenlítő góljánál Gordon elvitte mellette a labdát. A 64. percben lecserélték.

Squawka.com: 6,5. Ahogy rendszerint, most sem kellett kétszer szólni neki, hogy fusson fel a támadásokkal. Proaktív volt a box-to-box játékban, ami kimondottan a specialitása.

Onefootball.com: 6.

Liverpoolecho.co.uk: 6. Keményen melózott, benne volt a keze az első gólban, de bűnös volt több rossz átadásban, méghozzá kulcspillanatokban, amivel lehetővé tette a Newcastle-nak, hogy lendületet kapjon. Le is cserélték.

Liverpool.com: 7. Élénk volt labda nélkül, és jól is presszingelt. De még mindig egy kicsit elveszett, amikor nála van a labda. Elfecsérelt egy remek kontrát, amikor elrontott egy könnyű passzt.

Daveockop.com: 7. Az utóbbi hetek egyik legjobb teljesítménye Szoboszlaitól. Próbálta mozgatni a csapatát a középpályáról, az első félidőben nagy hatása volt a játékra. A lecserélése, úgy tűnt, sérülés következménye, ami gondot okozhat a klubnak.

Anfieldwatch.co.uk: 4.  Ezúttal is gyengélkedett. Miközben a szokásos magas intenzitású tempót futotta, rengeteg rossz passza volt. Különösen akkor, amikor ígéretes támadások bontakoztak ki, háromszor egymás után kevéssel szünet előtt.

Anfieldindex.com: 6. A magyar válogatott kapitánya a középpálya jobb oldalán kezdett, és engedélye volt arra, hogy megrohamozza az ellenfél védelmét. Szorgos volt, de sok rossz döntést hozott az első félidőben, a lövései és az utolsó passzai nem sikerültek. A második félidő ilyen értelemben az első folytatása volt, míg végül a 64. percben lecserélték.    

(Borítókép: Szoboszlai Dominik 2024. január 1-jén. Fotó: Peter Byrne / PA Images / Getty Images)

Rovatok