Index Vakbarát Hírportál

Minden idők legszürreálisabb végjátékával dőlt el az őszi bajnoki cím – videó

2024. január 6., szombat 14:48

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 19. fordulójában az éllovas Inter hazai pályán 2–1-re legyőzte a bennmaradásért küzdő Veronát. Ha csak ennyit írunk, elintézhetnénk annyival, hogy jött a papírforma. Jött. De hogy?!

Amikor az első negyedóra végéhez közeledve Henrih Mhitarjan passzából Lautaro Martínez kilőtte a bal alsót, akkor nem sok utalt arra, hogy itt bármi érdekesség lesz még, az Inter ment előre, vezetett, és bár Martínez következő gólját les miatt elvették, így is 1–0-val érkeztünk el a végjátékhoz.

A 74. percben a pillanatokkal korábban beálló Marko Arnautovic vesztett labdát, a kontrából a vele egyszerre beálló Thomas Henry egyenlített (1–1).

Nyomott a házigazda, de úgy festett, Arnautovic el van átkozva, előbb egy bal alsó környékére tartó lövést blokkolt akaratlanul, majd a kapu torkában nem találta el fejjel a labdát – és az üres kaput.

Ez már a ráadásban volt, ahol aztán elszabadultak a dolgok: az előző akciót követően a 93. percben az Inter szögleténél a vendégek szabálytalanságot reklamáltak (hiába), Alessandro Bastoni kapásból ellőtt labdája a lécen csattant, a kipattanót Nicolo Barella vágta vissza egyből a hosszú alsóra, és bár ezt még védte a kapus, a kipattanót Davide Frattesi a kapuba pofozta (2–1).

Darko Lazovics olyan hevesen reklamált, hogy a nagy lassan folytatódó játékot ő már nem a pályán érhette meg, miután kiállították.

Volt még egy 97. perces szabadrúgás, ami során a Verona kapusa is előrejött, hogy aztán a kontra végén Barella és Martínez mehessen az üres kapura: ezt nem sikerült megoldani, miután az olasz túlságosan önzetlen volt, és egy hátrafutó védő mentett a passzánál.

De ha bemegy, akkor sem ér! Ugyanis videózás után az ezt megelőző esetre büntetőt ítélt a játékvezető.

A 100. percben Henry a tizenegyest a kapufa jobb tövére lőtte, a kipattanót pedig Michael Folorunsho a kapu mellé fejelte.

Még ezzel sem volt vége a meccsnek, csak amikor a 103. percben Hakan Calhanoglu 40 méterről az üresen maradt kapu fölé lőtt.

A mérkőzés összefoglalója

Az Inter minden idők talán legszürreálisabb végjátékában csak megszerezte a három pontot, így a bajnokság felénél biztosan elsőként zár.

Serie A, 19. forduló

Inter–Verona 2–1 (L. Martínez 13., Frattesi 93., ill. Henry 74.)

Kiállítva: Lazovics (94., Verona)

Kihagyott tizenegyes: Henry (100., Verona)

A többi meccsen

Frosinone–Monza 2–3

Lecce–Cagliari 1–1

20.45: Sassuolo–Fiorentina

Az élmezőny állása: 1. Inter 48 pont (44–9), 2. Juventus 43/18 meccs (27–11), 3. Milan 36/18 (32–20), 4. Fiorentina 33/18 (27–28)

(Borítókép: Davide Frattesi góljánál úgy tűnt, már vége a meccsnek... – Fotó: Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

Rovatok