Index Vakbarát Hírportál

Kiütéses sikerrel kezdett a címvédő a világ legöregebb kupasorozatában

2024. január 7., vasárnap 17:07

Kellemes vasárnap délutánt tudhatnak hátuk mögött a Manchester City szurkolói: együttesük a Hudderfield Town elleni 5–0-s diadallal kezdte meg címvédő hadjáratát a 153 éve létező FA-kupában. Ráadásul május óta először láthatták az Etihadban pályára lépni a világ egyik legjobb futballistájának tartott – augusztusban megsérült – Kevin De Bruynét.

Elrajtolt a címvédő Manchester City a labdarúgó FA-kupa 2023–2024-es idényében, a start pedig igencsak lendületesre sikerült. Pep Guardiola együttese 5–0-s sikert aratott a másodosztályú Huddersfield Town ellen. Az első félidőben Phil Foden, majd Julian Álvarez, a második játékrészben Oscar Bobb, ismét Foden, majd Jeremy Doku talált a kapuba. Utóbbi az augusztus óta először bevetett Kevin De Bruyne centerezését váltotta gólra (5–0). 

A 32 éves belga karmester a mérkőzés 57. percében lépett pályára – hazai közönség előtt május óta először –, az Etihad közönsége pedig minden korábbi gólörömnél és morajlásnál hangosabban fogadta. 

A Premier League-ben a kiesés ellen küzdő Luton Town gól nélküli döntetlent játszott a napjainkban csupán az angol harmadosztályban vitézkedő Bolton Wanderersszel, így megismételt meccsre készülhet (0–0). 

A bajnokságban pár napja a Manchester Unitedet elverő Nottingham Forest kétgólos hátrányból mentette ismétlésre a – Boltonhoz hasonlóan – harmadligás Blackpool elleni találkozóját (2–2). 

Az élvonalbeliek közül a West Ham United sem lehet elégedett: hiába Jarrod Bowen negyedik percben szerzett gólja, a Bristol City fordulás után egyenlített a London Stadiumban, így a kalapácsosok számára is pluszmeccsel terhelődik az egyébként sem ritkás versenynaptár (1–1). 

LABDARÚGÁS
ANGOL FA-KUPA
A 32 közé kerülésért
Manchester City–Huddersfield Town 5–0 (2–0)

Rovatok