Index Vakbarát Hírportál

Messi(nho) megy a Barcelonába, ismétli magát a történelem

2024. január 7., vasárnap 21:08

Meglehet, az igazi Messi óta nem lépett futballpályára akkora tehetség, mint Messinho, a brazil Palmeiras 16 éves szuperzsenije. És hogy a párhuzam teljes legyen, Messinho – polgári nevén Estevao Willian – ugyancsak a Barcelonáért lelkesedik, továbbá ő is ballábas, és kijelentette, máshová nem hajlandó szerződni, csakis a katalánokhoz. Hiába csábítják a világ leggazdagabb klubjai...

Mielőtt bármibe is belekezdenénk, nézzük meg ezt a röpke összeállítást Estevao Willian leglátványosabb megmozdulásaiból:

Mindezt látva talán nem csodálkozunk azon, hogy Messinhónak, kicsi Messinek becézik a Palmeiras felnőttcsapatában nemrégiben, 2023. december 7-én bemutatkozó srácot.

Ő még csak most tizenhét...

Aki még csak 2024. április 24-én tölti be a tizenhetet. Nos, Messinho minden vágya, hogy a Barcelona játékosa legyen, hasonlóan példaképéhez. Pedig olyan dúsgazdag klubok csábítják, mint a PSG, a Manchester City, a Chelsea, a Manchester United és az Arsenal.

Lelépési záradékában 51 millió euró áll, és ezt az összeget kész kifizetni a Barca, már csak azért is, mert Deco, a sportigazgató odavan a brazil srácért.

Messinho pedig, ahogy nemrégiben a Mundo Deportivónak adott videóinterjúban kijelentette, a Barca minden meccsét megnézi, ha teheti, és sehová máshová nem akar szerződni, csakis a katalán klubhoz. Ezt a szándékát a Palmeirasnál is tiszteletben tartják, továbbá Messinho ügynöke, André Cury is azonosul védencével, így aztán biztosra vehető, hogy 2025 áprilisában, amikor betölti a tizennyolcat, a brazil tehetség a Barcelonához igazol. Azért csak akkor, mert a FIFA szabályai nem engedik meg, hogy kiskorúként profi szerződést írjon alá.

Ha így történik, akkor Messinho követi 18 éves honfitársát és barátját, Vitor Roquét, aki 2024. január 1-jén szerződött le a Nou Campba.

Roque már a minap, a Las Palmas elleni Király-kupa-meccsen be is mutatkozott új csapatában.

Mármost, a kommentelők véleménye szerint Messinho sokkal jobb futballista Vitor Roquénál, pedig utóbbi sem akármilyen labdarúgó, 40 millió euróért szerződött a Club Athletico Paranaensétől a Barcához. (Messinho értékét most még csak 10 millió euróra taksálják.)

Rovatok