Index Vakbarát Hírportál

Börtönbüntetést kapott a szerető, aki megzsarolta a Puskás Akadémia korábbi játékosát

2024. január 8., hétfő 14:19

Román sajtóértesülések szerint lezárult a Puskás Akadémia korábbi futballistája, Alexandru Baluta zsarolási ügye. A játékos állítólagos szeretőjét börtönbüntetésre ítélték.

A Prosport forrásai szerint a Magyarországon 2020 és 2023 nyara között légióskodó labdarúgónak 2022 februárja és márciusa között volt állítólagos viszonya egy Cristina nevű hölggyel, miközben a futballistának felesége és családja volt. A nő megzsarolta Balutát, hogy mindenről kitálal feleségének, 2022 októberében pedig másik személyazonossága alatt kezdte fenyegetni. 

Úgy tudni, a zsaroló nő bizonyos pénzösszegeket követelt a labdarúgótól azért, hogy ne lépjen kapcsolatba a focista feleségével. Baluta tavaly januárban beleegyezett, hogy több részletben kifizeti a pénzt, de közben feljelentést tett a rendőrségen. 

Ennek következtében Cristinánál házkutatást tartottak, és bebizonyosodott, hogy TÉNYLEG ő a zsaroló. 

A bíróság nemrégiben hozott ítéletet az ügyben, és négy év négy hónap börtönbüntetésre ítélte a nőt. A börtönbüntetés mellett fizetnie is kell Cristinának: 2000 eurós anyagi és 7500 eurós erkölcsi kár megfizetésére kötelezték, ám a szerető fellebbezése után az erkölcsi kár összege 4000 euróra csökkent.

A botrány ellenére a román labdarúgó és felesége együtt maradt, a közösségi médiában pedig egy kép is tanúskodik róla: megbocsájtott a feleség. 

Rovatok