Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid újra a Bayern München egyik sztárjával erősödhet

2024. január 9., kedd 16:25

Német lapértesülés szerint Alphonso Davies nem hosszabbítja meg jövő nyáron lejáró szerződését a Bayern Münchennél, és a Real Madridnál folytatja a pályafutását.

A bajor gárda átigazolási ügyeiben járatos Florian Plettenberg arról számolt be, hogy a spanyol együttes képviselői már rendszeres tárgyalásokat folytatnak a fiatal futballista ügynökével, és azt kérik a játékostól, hogy ne hosszabbítsa meg 2025 nyarán lejáró egyezségét. Bár Davies elmondása szerint jól érzi magát Münchenben, a madridiak erőteljes csábítása célba érhet.

A két klub között sokáig nem volt átjárás, Paul Breitner 1974-es átigazolását követően (a Bayernből a Realba) egészen Arjen Robben 2009-es klubváltásáig (Madridból Münchenbe) kellett várni a következőig, de az elmúlt évtizedben Toni Kroos és David Alaba is a német rekordbajnoktól érkezett a királyi gárdához.

Alphonso Davies sebességével és támadópotenciáljával tökéletesen illeszkedne egyébiránt a Roberto Carlos és Marcelo fémjelezte balhátvédvonulatba.

A 23 éves kanadai válogatott futballista 2019 elején 14 millió euróért érkezett a Bayern Münchenhez, ahol azóta öt bajnoki címet, két Német Kupát, három Német Szuperkupát, Bajnokok Ligáját, klubvilágbajnokságot és európai Szuperkupát nyert, 176 tétmeccsen pedig nyolc gólt és 28 gólpasszt is berakott a közösbe.

Daviest fiatal kora ellenére már négyszer is az év futballistája lett hazájában. Mivel élő egyezséggel rendelkezik, a spanyol együttesnek alaposan a pénztárcájába kell nyúlnia, ha idő előtt szeretné megkaparintani a 70 millió euróra taksált játékost.

(Borítókép: S. Mellar/FC Bayern via Getty Images)

Rovatok