Index Vakbarát Hírportál

Lelátói felvételeken a pillanat, amiben ritkán van részük a sztárcsapat játékosainak

2024. január 10., szerda 09:50

A Chelsea labdarúgócsapata nagy meglepetésre 1–0-ra kikapott a másodosztályú Middlesbrough otthonában az angol Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén kedd este. A lefújás után a dühös szurkolók a beszámolók szerint számonkérték a londoni gárda játékosait az újabb kínos vereség után. A futballisták Thiago Silva vezetésével mentek oda a drukkerekhez sűrű bocsánatkérések közepette. Ilyen élményben nagyon ritkán van részük a legmagasabb szinten teljesítő labdarúgóknak.

A Chelsea ebben a szezonban nagyon hullámzóan teljesít, a Premier League-ben mindössze a 10. helyen áll, ami a szurkolók számára elfogadhatatlan – ne feledjük, a gárda három évvel ezelőtt még Európa trónján ült, miután megverte a Manchester Cityt a a Bajnokok Ligája döntőjében.

Most teljesen más célokért küzd a csapat, az újabb kínos vereséget követően pedig felszínre tört a frusztráció a lelátón.

Thiago Silva, Armando Broja, Conor Gallagher és Levi Colwill kisétált a drukkerekhez, akik fújolással és gúnyolódással fogadták őket. A brazil védő a felvételek szerint lepacsizott az egyik szurkolóval, miután bocsánatot kért az őket elkísérő keménymagtól.

Mauricio Pochettino, a Chelsea menedzsere ugyanakkor arról beszélt, a Chelsea szurkolóit az ellenfél drukkerei provokálták.

„Ne keverjük össze a dolgokat, hiszen a szurkolóink a Middlesbrough-drukkerek miatt voltak felháborodva, rájuk voltak kiakadva, a probléma a két tábor között volt, és Thiago Silva meg a többiek ezért próbálták megnyugtatni őket” – magyarázta az argentin szakember. 

Ebben lehet igazság, de a brit média szerint kétségtelen, hogy a csapat gyenge teljesítménye is hozzájárult a lelátón tapasztalható légkör kialakulásához.

Rovatok