Index Vakbarát Hírportál

Több légiósától elköszön a Ferencváros, kulcsjátékos is távozik

2024. január 10., szerda 17:02

A Ferencváros labdarúgócsapata a tavaszi szezonban nem számít három játékosára – jelentette be Hajnal Tamás sportigazgató a klub honlapján. Az érintettek Tokmac Nguen, Anderson Esiti és Owusu Kwabena.

A fradi.hu-n olvasható interjúban Hajnal Tamás értékelte a Ferencváros őszi teljesítményét – a hazai és nemzetközi porondon egyaránt –, a télen érkező játékosok jelentőségét, illetve arról is szót ejtett, milyen benyomást tett rá Dejan Sztankovics vezetőedző, és hogy kik azok a játékosok, akikre immár nem számít a szakmai stáb. A sportvezető elmondta, a tavaly nyári, Klaksvík elleni csúfos kudarcot leszámítva elégedett a magyar rekordbajnok nemzetközi teljesítményével, mivel igen nehéz csoportból harcolta ki a továbbjutást a konferencialigában. 

A magyar bajnokságban viszont nem tudunk elégedettek lenni azzal, hogy második helyen vagyunk jelenleg. Jó néhány pontot elszórtunk ebben az intenzív őszi menetelésben, amelynek megvannak az okai: mentális és fizikális fáradtság, sérülések. Élesítenünk kell magunkat a tavaszra, nagyon jó második fél évet szeretnénk produkálni. Természetesen a bajokságot újra meg akarjuk nyerni

– tette hozzá Hajnal Tamás, aki arról is beszélt, hogy Dejan Sztankovics vezetőedző, amióta átvette a csapatot, jó benyomást tett rá. A szerb szakember személyében nagyon motivált, szenvedélyes és alázatos embert ismertek meg, akinek óriási ambíciói vannak mind a Ferencvárosra gondolva, mind egyénileg. 

Rátérve a téli átigazolásokra, frissen igazolt játékosokra, Hajnal véleménye szerint nagyon fontos üzleteket kötöttek, amelyek keretein belül érkezett a csapathoz Kenan Kodro és Habib Maiga. 

„Hatos poszton szükség volt egy nagy munkabírású, agresszívabb, jó labdaszerző játékosra, aki az egyensúlyt tudja megteremteni a védekezés és a támadószakasz között játékunkban. Úgy gondoljuk, hogy Habib Maigának ehhez megvan a kvalitása. Az első napok nagyon biztatók, jól illeszkedett be a csapatba. Gólra pedig mindig szükség van. Láthattuk, ha Varga Barnabás és Adama Traoré kiestek, akkor ilyen téren problémák adódtak ősszel. Erre is szerettünk volna reagálni, illetve a rotációs lehetőséget javítani, mert zsúfolt időszak előtt állunk. Kenannal három nagyon jó csatárunk van. Ha mindenki egészséges marad, az nagy lehetőségeket ad a csapat számára” – részletezte a zöld-fehérek sportigazgatója, aki ezzel együtt megjegyezte, nagyon óvatosan kell bánni új igazolásokkal, mivel az őszi Európa-konferencialiga-kerethez képest három helyen változhat a csapat összetétele a tavaszi egyenes kiesés szakaszra.

Hajnal Tamás elmondta, ugyanakkor olyan dolgok is voltak, amelyek szemet szúrtak a szakmai stábnak, ezeken pedig változtatni szeretnének, így három játékosra már nem számítanak a folytatásban.

Az érintettek a korábban még kulcsjátékosnak számító norvég támadó, Tokmac Nguen, Anderson Esiti, és a villámléptű támadó, Owusu. Ők már nem utaztak el a csapattal az edzőtáborba, az egyeztetések távozásukról pedig folyamatosan zajlanak. 

A Ferencváros már elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra, Mezőkövesden edzőtáborozott, majd Spanyolországban folytatja az edzéseket, ahol edzőmérkőzéseket is játszik. Hajnal hozzátette, fiatal játékosokat is magukkal visznek a mediterrán országba, hogy a stáb jobban megismerhesse őket.

Mint ismert, a Ferencváros hét év után első alkalommal nem szerezte meg az őszi bajnoki címet – a Paks előzte meg a rekordbajnokot egy ponttal –, a tavaszi szezon egyik legfontosabb párharca pedig az Olympiakosz Pireusz elleni Ekl-mérkőzés lesz, amelynek győztese a harmadik számú európai kupasorozat nyolcaddöntőjében folytatja szereplését. Az első mérkőzést Athénban, február 15-én rendezik, míg a visszavágóra egy héttel később, Budapesten kerül sor.  

Rovatok