Index Vakbarát Hírportál

Összejött a Barcelona–Real Madrid-csúcsrangadó a Szuperkupában

2024. január 11., csütörtök 21:57

A Király-kupa-győztes Real Madrid után a bajnoki címvédő Barcelona is kiharcolta a helyét a Spanyol Szuperkupa fináléjában, amelyet vasárnap 20 órakor rendeznek meg Rijádban.

A szaúdi viadal elődöntőjében szerdán a királyi gárda hosszabbítás után 5–3-ra legyőzte városi riválisát, az Atlético Madridot, így hátradőlve várhatta a csütörtöki Barcelona–Osasuna-mérkőzés kimenetelét. 

Az összecsapást a papírformának megfelelően a bajnoki címvédő gránátvörös-kékek kezdték jobban, Ferran Torres lövésével már a 8. percben veszélyeztettek, az első fél órában pedig Robert Lewandowski is kétszer megszerezhette volna a vezetést, de Sergio Herrera hárított, majd nem talált célt a lengyel.

A Király-kupa-döntős azért az első játékrész végén jelezte, hogy hátul sem árt figyelniük a katalánoknak, Ante Budimir helyzeténél Inaki Penának kellett védenie.

A Barcelona fölénye egyórányi játékhoz közeledve érett góllá, Andreas Christensen erőszakos, de a videózás után is szabályosnak ítélt labdaszerzése után Ilkay Gündogan passzából Lewandowski lőtte ki a jobb alsót (1–0).

Nem sokkal később Joao Félix tehetett volna pontot a továbbjutás kérdésére, de Sergio Herrera hárítani tudott, majd a sormintát követve Budimir lehetőségénél volt a helyén Pena.

A mérkőzés a 93. percben dőlt el végleg, amikor Joao Félix passzából az első félidő végjátékában megsérülő Raphinha helyére beálló Lamine Yamal mattolta az Osasunát (2–0).

A döntőben így tehát összejött az el Clásico, a Barcelona a 15., a Real Madrid a 13. sikerére hajt. De melyikük nyer?

Melyik csapat nyeri meg a Spanyol Szuperkupát?

  • 1903
    Real Madrid
  • 1274
    Barcelona

(Borítókép: Yasser Bakhsh/Getty Images)

Rovatok