Index Vakbarát Hírportál

Légiósunk az Eb-szereplés reményében akár az NB I-et is bevállalná

2024. január 12., péntek 13:50

A 13-szoros magyar labdarúgó-válogatott Varga Kevin szeptemberben szerződött a ciprusi Apollón Limasszolhoz, de miután az új edzőnél a vártnál kevesebb játéklehetőséget kapott, ezért a télen klubot válthat, és akár a hazatérése is szóba került – erről a játékos menedzsere, Filipovics Vladan nyilatkozott.

Varga szeretne részt venni nyáron a németországi Európa-bajnokságon, viszont a tavaly szeptemberi szerződése óta csupán kilenc alkalommal lépett pályára, legtöbbször csereként. Decemberben új vezetőedző érkezett, a spanyol Pablo Manchín pedig elmondta, hogy az ő struktúrájában Vargának nem jut szerep, így a téli klubváltás lebeg a 27 éves futballista előtt.

Az új edző szélsők nélküli játékrendszerében nem lesz helye Kevinnek a csapatban, ezért már vizsgáljuk a távozás lehetőségét. Egyeztetünk erről a klubbal, és attól sem zárkózik el a támadó, hogy ismét az NB I-ben futballozzon. Nem mondott le arról, hogy bekerüljön az Európa-bajnoki válogatott keretbe, az a célja, hogy olyan csapatban futballozhasson, melyben folyamatosan lehetőséget kap

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Varga Kevin menedzsere, Filipovics Vladan.

Varga Kevin 2017 nyarán került fel a Debrecen első csapatához, majd Balmazújvárosban és Cigándon is szerepelt kölcsönben. 2020-ban a török élvonalbeli Kasimpasa játékosa lett, onnan újra kölcsönbe került, méghozzá a svájci Young Boyshoz, ahol hatszor lépett pályára. Tavaly már a szintén török Hataysportól – ahol fél évet töltött – került vissza a hajdú-bihariakhoz, onnan pedig a ciprusi klubhoz igazolt.

A szélső a nemzeti csapatban 2018 májusában, Ausztrália ellen debütált, nagy tornán pedig a 2021-re halasztott Eb-n szerepelt, összesen tíz percet játszott. Varga 2022-ben a válogatottmérkőzések felén még kerettag volt, nyolcból négy meccsre hívták be, de azokon sem lépett pályára, tavaly viszont már nem kapott meghívót Marco Rossi szövetségi kapitánytól.

(Borítókép: Szigetváry Zsolt/MTI)

Rovatok