Index Vakbarát Hírportál

Küszöbön Szoboszlai Dominik visszatérése, a vártnál gyorsabban gyógyul az év sportolója

2024. január 12., péntek 09:42

Örömhír Liverpoolból: küszöbön áll Szoboszlai Dominik visszatérése, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya január elsején, a Newcastle United elleni 4–2-es győzelem alkalmával combhajlítóizom-sérülést szenvedett, de miután a vártnál gyorsabban gyógyul, még az is elképzelhető, hogy a korábbi hírekkel ellentétben már január 21-én, a Bournemouth elleni Premier League-meccsen ott lehet a Liverpool kezdő tizenegyében.

A Liverpool.com információja szerint Szoboszlai Dominik – aki sérülése miatt kénytelen volt kihagyni csapata, a Liverpool Arsenal elleni FA-kupa-, valamint a Fulham elleni Carabao Kupa-győzelmeit – rehabilitációja jól, sőt, a vártnál is jobb ütemben halad, és így már a Premier League következő, 21. fordulójában pályára léphet. Akár a Mersey-partiak kezdő tizenegyében is.

Szoboszlai hétfőn, a 66. M4 Sport  Az Év Sportolója Gálán arról beszélt, hogy nem súlyos a sérülése, és hogy biztatóan gyógyul.

Most Pepijn Lijnders, a Liverpool másodedzője, Jürgen Klopp menedzser segítője nyilatkozott úgy, hogy Szoboszlai felépülése „jól halad”, a játékos már futhat, és január 21-én, a Vitylity Stadionban esedékes, Bournemouth elleni bajnokin újból játszhat.

Szoboszlai visszatérésére azért is óriási szüksége lenne Jürgen Kloppnak, mert egyrészt a csapat öldöklő küzdelmet vív a bajnoki címért, jelenleg három pont előnnyel vezeti a tabellát az Aston Villa, valamint öttel a Manchester City és az Arsenal előtt – bár a címvédő City egy meccsel kevesebbet játszott –, másrészt a fél csapat sérült, illetve nem hadra fogható.

Mohamed Szalah az Afrikai Nemzetek Kupáján, Vataru Endo az Ázsia-kupán érdekelt, Thiago Alcantara és Sztefan Bajcsetics legfeljebb februárban játszhat újra, mert még sérült.

Trent Alexander-Arnold térde az Arsenal ellen sérült meg, és a jobbhátvéd még ugyancsak nem egészséges, míg a fiatal Ben Doak porcsérüléssel szenved.

Joel Matip január harmadikán elülső keresztszalag-szakadással dőlt ki a sorból, Andy Robertson pedig válloperációját követően még lábadozik. Ahogyan Kosztasz Cimikasz is, a másik balhátvéd kulcscsonttörése után még nem egészséges. 

(Borítókép: Szoboszlai Dominik-archív. Fotó: John Powell, Liverpool FC / Getty Images)

Rovatok