Index Vakbarát Hírportál

A Ferencváros kulcsjátékosa Budapestre menekítette családját a háború elől

2024. január 13., szombat 12:04

Mohammed Abu Fani, a Ferencváros labdarúgócsapatának kulcsjátékosa a sorozatos mérkőzésterhelés mellett mentális nehézségekkel is megküzdött az elmúlt hónapokban, mivel hazájában háború tört ki, és nem volt róla meggyőződve, hogy családja biztonságban van.

Az izraeli válogatott labdarúgó a téli felkészülési időszak elején – mielőtt Spanyolországba utazna a csapat edzőtáborozni – a Nemzeti Sportnak adott interjút, amelyben elárulta, mentálisan felfrissült az ünnepek alatt. 

A szünetben a tengerpartra is eljutottam, ahol sikerült feltöltődni, azt követően hazautaztam Izraelbe. Több mint fél éve nem jártam odahaza, nagyon hiányzott a családom. Karrierem során először játszom külföldön, ennyi honvágy most még talán belefért

– mondta el a magyar rekordbajnok középpályása, aki arról is beszélt, hogy nehezen viselte, amikor háború robbant ki hazájában, mivel nem volt róla mindig tudomása, biztonságban van-e a családja. Abu Fani családja Haifától 20 percnyi autóútra, Kafr Qara városában él, ezért különösen aggódott, mikor milyen hírek érkeznek felőlük. 

El kell fogadni, mi sem gépek vagyunk, az érzelmeink, a családunk biztonsága sokszor meglátszik a teljesítményünkön

– tette hozzá Abu Fani, aki ezzel együtt megjegyezte, hogy január elején a családja Budapestre utazott, és úgy döntöttek, mindenkinek jobb, hogyha most egy időre kiszakadnak az otthoni légkörből, és a magyar fővárosban maradnak – közel a játékoshoz. 

A szüleim, a két lánytestvérem és a bátyám is jött. Egy ideig most maradnak, így én is sokkal nyugodtabb vagyok, újra csak a labdarúgásra koncentrálhatok, nem kell azon idegeskednem, mi van a szeretteimmel…

A Ferencváros labdarúgócsapata Mezőkövesden kezdte a felkészülést, Dejan Sztankovics vezetőedző és stábja pedig napi két, magas intenzitású edzést vezényelt, amellyel kapcsolatban Abu Fani is megjegyezte, hogy bizony esténként már érezte a lábait, és kis túlzással bezuhant az ágyba.

A magyar rekordbajnok hétfőn Spanyolországba utazik, és ott folytatja a felkészülést a tavaszi szezonra. Az izraeli középpályás ezzel kapcsolatban végezetül elmondta, hogy céljaik természetesen nem változtak, újra meg akarják nyerni a bajnokságot, valamint a nemzetközi kupaporondon maradandót szeretnének alkotni, elsőként túljutni az Olympiakoszon a Konferencialiga nyolcaddöntőjébe jutásért zajló párharcban. 

Rovatok