Index Vakbarát Hírportál

Jó hírt kaptak a Real szurkolói a Barcelona elleni rangadó előtt

2024. január 14., vasárnap 16:33

Gól nélküli döntetlent játszott vasárnap a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) meglepetéscsapata, a Girona. A csapat 20 bajnoki után az első helyen áll a tabellán, de az előnye mindössze egyetlen pont a második helyen álló Real Madriddal szemben.

A Girona több kulcsembere nélkül lépett pályára az utolsó helyen tanyázó Almería otthonában, így annyira nem volt meglepő, hogy a vendégek támadójátéka ezúttal nem akart összeállni.

A katalán csapat ráadásul a 80. percben emberhátrányba is került, így tulajdonképpen örülhetett is annak az egy pontnak, amit megszerzett. Ennek az eredménynek leginkább a Real Madrid örülhetett, amely az első helyre ugorhat, amennyiben az elmaradt mérkőzését behúzza.

A királyi gárda ezen a hétvégén nem gyarapíthatta bajnoki pontjai számát, Carlo Ancelotti együttese ugyanis Szaúd-Arábia utazott, azzal a céllal, hogy megnyerje a spanyol Szuperkupát. A fővárosiak ellenfele az ősi rivális Barcelona lesz a döntőben, ami magyar idő szerint vasárnap este nyolc órakor kezdődik.

Labdarúgás

La Liga, 20. forduló

Almería–Girona 0–0

Az élmezőny állása: 1. Girona 49 pont, 2. Real Madrid 48 pont/19 meccs, 3. Athletic Bilbao 41 pont, 4. FC Barcelona 41 pont/19 meccs

Rovatok