Index Vakbarát Hírportál

Tényleg magyar válogatott lesz az angliai gólvágó?

2024. január 15., hétfő 14:38

A Magyar Labdarúgó-szövetség a napokban felmerült sajtóhírre reagálva a elmondta: Marco Rossi szövetségi kapitány márciusban hirdet először keretet, ezt figyelembe véve pedig senkit, így a 28 éves Sammie Szmodicsot sem hívta még meg a válogatottba.

„A férfi A-válogatott idei első kerethirdetése márciusban lesz. Ebből fakadóan Marco Rossi szövetségi kapitány senkit sem hívott meg a válogatottba 2024-ben. Emellett a válogatási elvek már jól ismertek: egyrészt a játékos kifejezetten kell, hogy a magyar válogatottban akarjon játszani, és ehhez minden, a FIFA szabályai által előírt dokumentummal rendelkeznie is kell, illetve klubcsapatában kiemelkedő teljesítményt kell, hogy nyújtson, amely meggyőzi a szövetségi kapitányt, hogy az illető Eb-résztvevő magyar válogatottnak is segítségére lehet.”

John Fallon, az Irish Examiner egyik újságírója vasárnap megírta, hogy a magyarok olasz szövetségi kapitánya meghívta a magyar válogatottba az angol másodosztályban lévő Blackburn játékosát, Sammie Szmodicsot, aki nagypapája révén magyar felmenőkkel rendelkezik.

Szmodics korábban már az ír válogatottság küszöbén volt, azonban vállsérülés miatt nem tudott szerepelni a nemzeti csapatban, így minden esélye megvan arra, hogy akár a magyar válogatott tagja legyen a közeljövőben. 

A támadó középpályás a most zajló bajnoki idényben 25 mérkőzésen 16 találatot szerzett, amellyel vezeti a Championship góllövőlistáját. A Blackburn 27 fordulót követően 32 pontjával a 18. helyet foglalja el a 24 csapatos bajnokságban. Szmodics viszont jó szezont fut, teljesítménye meghatározó. Találatai mellett háromszor az előkészítésből vette ki a részét, így góljaik felénél játszott döntő szerepet (40–52). Közel sem mellékesen pedig egy FA-kupa-meccsén mesterhármasig jutott.

Szoboszlai Dominikék a németországi Európa-bajnokságot a Svájc elleni összecsapással kezdik június 15-én, majd négy nappal később a házigazdák ellen, 23-án pedig Skócia ellen zárul  a csoportmérkőzések sora. 

Rovatok