Index Vakbarát Hírportál

Megvan, mi okozhatta a Hertha 43 éves elnökének halálát

2024. január 16., kedd 12:55

Meghalt a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga 2.) szereplő Hertha BSC 43 éves elnöke, Kay Bernstein. A Bild információja szerint szívroham okozhatta a férfi halálát.

A berlini klub kedden jelentette be Kay Bernstein halálát, aki mindössze 43 éves volt.

„A klub alkalmazottai mélyen megdöbbentek és elszomorodtak a hír hallatán. A Hertha családja együtt gyászol Kay hozzátartozóival, és gondolataink a családjával, barátaival és társaival vannak ebben a nehéz időszakban. Kérjük, hogy a szörnyű eseményt követően tartsák tiszteletben a család magánéletét” – áll a fővárosi klub közleményében.

A korábbi Hertha-ultra Bernstein 2022 nyara óta volt a berlini klub elnöke, írja a Kicker.

Bernstein múlt hét csütörtökön elutazott a Hertha spanyolországi edzőtáborába a csapattal, és a beszámolók szerint nagyon jó hangulatban beszélgetett a stábtagokkal és a játékosokkal.

Hétfőn állítólag este 11 óra körül feküdt le, de kedd reggel már nem ébredt fel, értesült a Bild. A német kiadvány később arról írt, hogy szívroham okozhatta a klubvezető halálát.

A Hertha irodájában Bernstein felesége tájékoztatta a szörnyű hírről a férfi közeli barátját, Colin Jahnt, a klub marketingigazgatóját, aki Bernsteinhez hasonlóan a berlini keménymag tagja volt évekkel ezelőtt.

Rovatok