Index Vakbarát Hírportál

Magyarországról nézve elképesztő kimutatás jelent meg Szoboszlai Dominikről

2024. január 16., kedd 11:31

Egy friss gazdasági tanulmány szerint Szoboszlai Dominik hat hónap alatt megduplázta a piaci értékét, és ebben a pillanatban egészen őrületes összeget kéne fizetnie annak a labdarúgócsapatnak, amely szeretné őt átigazolni a Liverpooltól.

2023. július másodikán vált hivatalossá, hogy a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpoolhoz szerződik.

A 23 éves középpályásért 70 millió eurót fizetett a hatszoros BEK/BL-győztes gárda.

Sokan Szoboszlait tartják a legjobb nyári liverpooli igazolásnak, a magyar futballista villámgyorsan beilleszkedett Jürgen Klopp játékrendszerébe, és több meccsen is remek teljesítménnyel rukkolt elő.

A kiváló rúgótechnikájú játékos ebben az idényben – minden versenysorozatot figyelembe véve – eddig négy gólt és három asszisztot jegyzett, máris bebizonyította, hogy rászolgált a 70 millió eurós vételárra, írja a SPORTbible.

A Liverpool tehát jó vásárt csinált vele, amit a gazdasági szakemberek is alátámasztanak:

A Nemzetközi Sporttanulmányok Központja (CIES) legfrissebb becslése szerint ugyanis Szoboszlai átigazolási értéke most 139 millió euró – ez hatalmas, 69 millió eurós növekedést jelent júliushoz képest.

Szoboszlai jelenleg nem bevethető, a fiatal játékos január elsején, közvetlenül a lecserélése előtt sérült meg a Newcastle United ellen 4–2-re megnyert bajnoki mérkőzésen. A Liverpool Echo értesülése szerint Dominik január 24-én térhet vissza a pályára.

Rovatok