Index Vakbarát Hírportál

Közleményt adott ki a nehéz pénzügyi helyzettel dacoló magyar klub

2024. január 16., kedd 17:22

Kedden taggyűlést tartott a Haladás Labdarúgó Kft., az elhangzottakról pedig közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot a labdarúgó NB II-ben szereplő klub vezetősége.

A Haladás Labdarúgó Kft. az egyik kisebbségi tulajdonos, a szombathelyi önkormányzat kérésére tartott közgyűlést.

Az ügyvezetők beszámolója szerint a játékosok és stábtagok irányába január 5-e óta munkabér jellegű tartozás nincs, január 10-én pedig a december havi járandóságukat is maradéktalanul megkapták a játékosok.

Ezzel párhuzamosan az egyéb, még fennálló kötelezettségek rendezése is folyamatosan történik – hangsúlyozták.

Hozzátették: a tervezett bevételek beérkezésével a társaság pénzügyi helyzete stabilizálódott és a további várható bevételek biztosítják a szezon biztonságos befejezését, valamint a klub licenckérelmének feltételeit. 

Decemberben Séllei Árpád ügyvezető benyújtotta lemondását, melyet hivatalosan a mai taggyűlésen fogadtak el a tulajdonosok, olvasható a klub által kiadott közleményben.

Tavaly év végén a Haladás Labdarúgó Kft. tulajdonosai informális egyeztetést tartottak, amelyen megállapították, hogy „a tervezett árbevétel – reklámbevétel – elmaradása és kiesése” idézte elő a nehéz gazdasági helyzetet.

A kialakult pénzügyi helyzet nyomán a csapat három játékosa, Simut Mario Lucas, Doktorics Áron és Derekas Zoltán szerződést bontott a klubbal.

A Szombathelyi Haladás 17 forduló alatt 19 pontot gyűjtött a Merkantil Bank Ligában, így a 13. helyről várja a tavaszi folytatást, írja az MTI.

Rovatok