Index Vakbarát Hírportál

A PSG nem viccel, megtriplázta a Real Madrid ajánlatát

2024. január 17., szerda 16:18

Már fél év sincs hátra Kylian Mbappé párizsi szerződéséből, a Ligue 1-ben rekordbajnok PSG pedig spanyol lapértesülés szerint alaposan megemelte a tétet.

A 25 éves futballista ebben az idényben 25 tétmérkőzésen 26 gólt és négy gólpasszt jegyzett, a 2018-as érkezése óta pedig 285 fellépésen 238 találat és 102 előkészítés a mérlege a párizsiaknál.

A Monacótól anno 180 millió euróért megkaparintott kiválóságot érthető módon nem szeretné ingyen elengedni a francia rekordbajnok – ami bekövetkezne akkor, ha nem sikerül megegyezniük a feleknek – , ezért hajlandó mélyen a zsebébe nyúlni most, hogy már megkezdheti az egyeztetéseket a ligán kívüli klubokkal.

A Karim Benzemát nyáron elveszítő Real Madrid a hírek szerint gőzerővel próbálja ezen a nyáron is megszerezni a világbajnok és világbajnoki gólkirály csatárt, de könnyen lehet, hogy a legutóbbi esetekhez hasonlóan hoppon marad.

A királyi gárda évi 30 millió eurót kínál spanyol lapértesülés szerint a támadónak. Az még nem tisztázott, hogy ebben a bónuszok szerepelnek-e, mindenesetre a 14-szeres BEK/BL-győztes gárdánál nem szeretnék azt sem, ha aránytalanul nagy különbségek lennének a bérezésben.

A spanyol csapatnál jelenleg Toni Kroos a legjobban kereső futballista, mellette David Alaba, Luka Modric, Jude Bellingham és Vinícius Júnior található a top 5-ben.

Hiába azonban a csábítónak tűnő ajánlat, ez is csak zsebpénz a párizsihoz képest:

A PSG ugyanis az As értesülése szerint 100 millió eurós éves fizetéssel szeretné megtartani kiválóságát, ez pedig több mint háromszorosa a királyi gárda ajánlatának.

A helyzet persze olyan szempontból változott az előző hosszabbítási körhöz képest, hogy ezúttal már nincs a francia csapatnál Lionel Messi és Neymar, akikkel reálisan érezhette akár úgy Mbappé, hogy a legnagyobb trófeákért is megküzdhet.

Hogy ez elég-e ahhoz, hogy a busás jövedelemmel szemben a nemzetközi porondon lényegesen sikeresebb spanyolokat válassza végül, az alighanem a nyár legnagyobb slágertémája lesz.

(Borítókép: Christian Liewig - Corbis/Getty Images)

Rovatok