Index Vakbarát Hírportál

Az aranylabdás Benzema is bedobja a törölközőt Szaúd-Arábiában?

2024. január 18., csütörtök 14:11

Az ESPN értesülése szerint Karim Benzema keresi annak a lehetőségét, hogyan tudna távozni a szaúdi al-Ittihadtól alig fél évvel azt követően, hogy a Real Madridot elhagyva odaigazolt.

A 36 éves francia csatár a lap szerint nem elégedett azzal, ahogyan az élete alakul a Közel-Keleten, bár a számai nem rosszak: 20 tétmérkőzésen 12 gólt szerzett nyári átigazolása óta, valamint öt gólpasszt is kiosztott.

A klubvilágbajnokságon az elődöntőbe jutásért az egyiptomi al-Ahlival szemben alulmaradó gárda érthető módon ugyanakkor sem kölcsönbe, sem végleg nem szeretné eladni az óriási pénzekért megkaparintott aranylabdás klasszist.

Jordan Henderson minapi távozása ugyanakkor olyan láncreakciót indíthat el, aminek következtében akár a Real Madriddal öt Bajnokok Ligáját és összesen 29 trófeát nyerő Benzema is kiharcolhatja a távozását.

Az al-Ittihad nem áll túl jól az idényben, 28 pontot szerezve csupán a hetedik a tabellán, a francia pedig a szaúdi média kereszttüzébe került a visszafogottabb teljesítménye miatt.

Az ESPN forrása szerint a Premier League dobhat mentőövet a korábbi lyoninak, több angol klub, köztük a Chelsea is szívesen látná a keretében.

Nemrégiben a Real Madridhoz való visszatérés gondolata is felvetődött, de a lap szerint ennek nincs realitása.

(Borítókép: Yasser Bakhsh/Getty Images)

Rovatok