Index Vakbarát Hírportál

Nézőtérről ugrott be negyedik játékvezetőnek a világ legrangosabb kupasorozatában – fotó!

2024. január 18., csütörtök 11:17

A nézőtérről szállt be negyedik játékvezetőnek a Wolverhampton Wanderers egyik szurkolója csapata mérkőzésén az angol labdarúgó-FA-kupában – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

A Wolves a Brentfordot látta vendégül a 32 közé jutásért vívott összecsapáson, amely 2–2-es rendes játékidő után hosszabbításba torkollott. A negyedik játékvezető azonban betegsége miatt nem tudta vállalni a ráadást, ekkor került képbe az ifjúsági korosztályban sípmesterként tevékenykedő Ross Bennett.

A találkozót vezető bíró megkérdezte, el tudnám-e látni a negyedik játékvezető feladatait, amire én azt feleltem: »egy gyorstalpaló után igen« – nyilatkozta a klub podcastjában a „vészasszisztens”. – Az járt a fejemben, hogy életem következő harminc percében hivatalos segítő leszek egy újrajátszott FA-kupa-mérkőzésen. Egészen szürreális volt, tényleg, őrület.

Bennett elárulta: belül üvöltött, amikor a hosszabbítás első félidejének ráadásában csapata büntetőből megszerezte a győzelmet és ezzel a továbbjutást jelentő gólt.

Nehéz volt nem ünnepelni a harmadik találatot, mivel ott leszek a West Brom elleni meccsen, és nem ujjonghattam a gólnál, amely odajuttatott bennünket, mivel nem tudtam, szabad-e, vagy semlegesnek kell maradnom” – utalt a Wolverhampton következő körös ellenfelére Bennett.

(Borítókép: Marc Atkins/Getty Images)

Rovatok