Index Vakbarát Hírportál

Rossz hír érkezett Szoboszlai Dominikről

2024. január 18., csütörtök 10:51

A hatnapos miniszünetet követően szerdán elkezdték az edzéseket a Liverpool FC labdarúgói, de sajnos Szoboszlai Dominik nem volt ott az AXA Training Centre pályáján. A jelek szerint nem halad olyan gyorsan a magyar válogatott csapatkapitányának gyógyulása, ahogy azt ő maga és Jürgen Klopp is remélte, és így valószínű, hogy vasárnap, a Bournemouth elleni Premier League-mérkőzésen még nem léphet pályára.

A Thisisanfield.com arról számol be, hogy a hatnapos szünetet követő első edzésen huszonhatan vettek részt a Liverpool edzőközpontjában, az AXA Training Centre-ben, mégpedig a következők:

Kapusok: Alisson, Kelleher, Adrian, Mrozek, Misciur

Hátvédek: Van Dijk, Konate, Quansah, Phillips, Gomez, Bradley, Beck, Scanlon

Középpályások: Jones, Mac Allister, Gravenberch, Elliott, McConnell, Clark

Csatárok: Nunez, Jota, Diaz, Gakpo, Gordon, Koumas, Kone-Doherty

A névsort böngészve feltűnik, hogy Szoboszlai Dominik nincs közöttük, vagyis honfitársunk sérülése, amit január elsején, a Newcastle United elleni 4–2-es győzelem közben szenvedett, még nem jött rendbe teljesen. Ha ez így van, akkor a vasárnapra, a Bournemouth elleni idegenbeli PL-mérkőzésre tervezett visszatérése aligha valósul meg.

Mondjuk, Szoboszlai a 66. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán is arról beszélt, hogy nem akarja siettetni a visszatérést, inkább gyógyuljon meg teljesen, semhogy rásérüljön.

Szoboszlai egyike volt annak a hét játékosnak, aki nem lehetett ott az AXA Training Centre-ben: Mohamed Szalah az Afrika-kupán szerepel, Vataru Endo az Ázsia-bajnokságon, Andy Robertson még csak tornatermi edzéseket végez, és Thiago Alcantara, Joel Matip és Kosztasz Cimikasz is még sérült.

Ami azt illeti, Szoboszlai nem pihent, mert Ryan Gravenberchhel és Ibrahima Konatéval hármasban elmentek a The Bagelry nevű falatozóba a klub egyik szponzora, a Vista Print megbízásából, és különleges, mindenféle földi jóval felturbózott bageleket készítettek a szurkolóknak. Egy biztos: a konyhában már ügyesen mozog Dom.

A Liverpool legközelebb vasárnap 17.30-kor játszik, az ellenfél a Bournemouth a Premier League 21. fordulójában, a Vitality Stadionban. 

A 'Pool 20 forduló után 45 ponttal vezeti a tabellát a 43 pontos Manchester City előtt. 

Rovatok