Index Vakbarát Hírportál

A La Liga éllovasánál az edző magyar játékosát tartja az új sztárigazolásnak

2024. január 19., péntek 13:44

Kimondottan jól sikerült Yaakobishvili Antal bemutatkozása a Gironában, a spanyol labdarúgó-bajnokságban éllovas gárda szerdán Király-kupa-mérkőzésén győzött, és egyebek közt a csapat edzője, Míchel is dicsérte a fiatal magyar légiós teljesítményét, a szakember tréfásan úgy fogalmazott, hogy ő az új sztárigazolásuk.

Mindenki gratulált, a posztomon szereplő Daley Blind és Eric García is megdicsért, Míchel pedig a csütörtöki edzés előtt viccesen azt mondta, én vagyok az új sztárigazolás – nagyon jólesnek ezek a visszajelzések. A közösségi médiában is rengetegen üzentek, nem győzök válaszolni a szurkolói levelekre, örülök nekik. A legboldogabb azonban amiatt vagyok, hogy a szüleim a helyszínen látták a bemutatkozásomat, édesanyám a könnyeivel küszködött. Nekik köszönhetem a legtöbbet, hogy valóra vált az álmom, mindent annak rendeltek alá, hogy én profi futballista legyek

 – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak

Ahogy arról már beszámoltunk: a spanyol bajnokság listavezetőjének Rayo Vallecano elleni győztes (3–1) Király-kupa-mérkőzésén bemutatkozhatott a magyar U21-es válogatott futballista, Yaakobishvili Antal, aki egy félidőnyi játékot kapott a spanyol vezetőedzőtől.

A statisztikai adatok szerint élt a lehetőséggel: passzpontossága 97 százalékos volt, a párharcainak 87 százalékát megnyerte, továbbá öt lövést blokkolt, és ötször tisztázott.

A védő az interjúban elmondta, hogy szeretne minél több lehetőséghez jutni, de már annak is örül, hogy nevezik a bajnoki találkozókra.

A bemutatkozás nem is cél, sokkal inkább álom volt, úgyhogy repesek az örömtől. Háromgólos előny birtokában átfutott az agyamon, hogy ha még egyet szerzünk, beállhatok, ám a vendégek szépítése után azt hittem, nincs esély a bemutatkozásra – ehhez képest vezetőedzőnk, Míchel a szünetben szólt, hogy egy másik védővel együtt kezdjek el melegíteni. Nem éltem bele magam, de nagyon örültem, amikor rám esett a választása. Kicsit izgultam, a sípszó után viszont elillant a drukk, mindent kizártam, a szurkolóinkat sem hallottam. Az a cél lebeg a szemem előtt, hogy idővel az első keret stabil játékosa legyek. Nagyszerű a Gironához tartozni, senki sem gondolta volna, hogy fél távnál vezetjük a tabellát

 – folytatta a 19 éves magyar, aki elmondta, hogy tartotta magát a megbeszéltekhez, és sikerült felvennie a tempót. 

Arra a kérdésre, hogy mi a csapat jó szereplésének titka, azt válaszolta, hogy semmi. Mindenki keményen dolgozik, és mindent belead nap mint nap, és ez kifizetődik. Szerinte ebből is látszik, nem kellenek sztárjátékosok a sikerhez.

A Girona 20 mérkőzést követően 49 ponttal a tabella élén áll, egy ponttal a Real Madrid előtt. 

Yaakobishvili Antal 17 éves öccse, Áron az FC Barcelona korosztályos csapatában véd, de mérkőzésre már a felnőttek között is nevezték.

A kupában a negyeddöntős mezőny csütörtökön lett teljes. Kora este a Barcelona 3–1-re nyert az egyetlen versenyben maradt harmadosztályú klub, az Unionistas vendégeként. (Előbbiek egy körrel korábban a negyedosztályú Barbastro otthonában jutottak tovább 3–2-es győzelemmel.) A nyolcaddöntő zárásaként pedig a madridi rangadón az Atlético hosszabbítás után 4–2-re győzte le a Realt.

A negyeddöntős párokat pénteken 13 órától sorsolták ki. Ennek alapján a negyeddöntőben

Atlético Madrid–Sevilla-, Athletic Bilbao–Barcelona-, Real Mallorca–Girona- és Celta Vigo–Real Sociedad-

összecsapásokat rendeznek még januárban, a párharcok egy mérkőzésen dőlnek el.

Rovatok