Index Vakbarát Hírportál

Sallai Roland győztes gólt szerzett, az éllovas drámai sikert aratott Lipcsében

2024. január 20., szombat 18:38

Sallai Roland győztes góllal segítette a Freiburgot a Szalai Attilát ezúttal is nélkülöző Hoffenheim ellen a német labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának szombati játéknapján.

A magyar válogatott támadó a 3–2-re megnyert mérkőzést a 85. percben döntötte el az ekkor már emberhátrányban lévő Freiburg javára, közeli fejesét még védte a vendégek kapusa, a kipattanót viszont már belőtte a léc alá.

A 26 éves játékosnak ez volt a hatodik gólja a mostani szezonban, a bajnokságban harmadszor talált be.

A tabellán harmadik Stuttgart idei második mérkőzését is elveszítette, ezúttal a Bochum otthonában kapott ki 1–0-ra. A találkozó az első félidő után félbeszakadt, mivel a szurkolók eltorlaszolták a főbb kijáratokat, ezzel tüntetve a liga tervei ellen, melyek szerint külső befektetőt vonnának be a Bundesliga működtetésébe.

A nap rangadóján a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig hazai pályán 3–2-re kikapott az éllovas Bayer Leverkusentől. A magyar válogatott játékosok közül a lipcsei kapus a kispadon kapott helyet, a sérülése után hamarosan visszatérő védő viszont még nem került a keretbe.

Az összecsapáson Xavi Simons góljával szereztek vezetést a hazaiak, de a fordulást követően rögvest jött a válasz Nathan Tellától (1–1).

Nem kellett sokat várni az újabb vezetésre, Lois Openda volt eredményes, de fel sem ocsúdhattak a hazai szurkolók, már megint iksz volt, Jonathan Tah góljával (2–2).

Amikor már úgy festett, hogy a Bayern München, a Dortmund és a Stuttgart után a top 5 negyedik csapatával is ikszel a Leverkusen, jött Piero Hincapié, és a 91. percben megszerezte a vendégek győztes gólját (2–3).

Ezzel a „gyógyszergyáriak” 15 győzelemmel és három döntetlennel vezetik a tabellát.

(Index/MTI)

Bundesliga, 18. forduló:

vasárnap játsszák:

A pénteki, FSV Mainz–Union Berlin-mérkőzést a rossz időjárási viszonyok miatt elhalasztották.

Az élmezőny állása: 1. Leverkusen 48 pont (50–14), 2. Bayern München 41/16 meccs (52–15), 3. Stuttgart 34 (38–23), 4. RB Leipzig 33 (40–21), 5. Dortmund 33 (37–25

(Borítókép: Christian Kaspar-Bartke / Getty Images)

Rovatok