Index Vakbarát Hírportál

Egy napra új menedzsere lesz a Liverpoolnak

2024. január 20., szombat 09:04

Ahogy azt az Index is megírta, Sven-Göran Eriksson, az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya halálos betegséggel küzd, talán csak hónapjai vannak hátra. A közelmúltban arról beszélt a 75 éves svéd szakember, hogy világéletében Liverpool-szurkoló volt, és mindig is a „vörösök” menedzsere szeretett volna lenni. Úgy tűnik, most teljesül a nagybeteg edző óhaja.

Sven-Göran Erikssonnál, az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányánál végstádiumú hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak. A svéd szakember arról beszélt, hogy legjobb esetben egy éve van még. 

Eriksson súlyos betegségéról az Index is írt a közelmúltban.

Eriksson nemrégiben egy interjúban azt is bevallotta, hogy világéletében a Liverpoolnak szurkolt, és nagy vágya volt, hogy a Mersey-parti gárda menedzsere lehessen. Úgy tűnik, most teljesül a nagybeteg szakember álma, ugyanis március 23-án az Anfielden a Liverpool legendái az Ajax öregfiúkat fogadják, és Jürgen Klopp, a „vörösök” menedzsere, amikor értesült Eriksson álmáról, felajánlotta az idős mesternek a lehetőséget, hogy a mérkőzésen ő üljön a Liverpool kispadján.

Nem ismerem személyesen Erikssont, sohasem találkoztunk, de ismeretlenül is ismerem – mondta Jürgen Klopp, a Liverpool és ilyenformán Szoboszlai Dominik menedzsere, amikor tudomást szerzett a svéd szakember vonzalmáról a Liverpool iránt. – Kapóra jön ez a márciusi gálamérkőzés, természetesen erre a napra átadom a helyemet Sven-Görannak, üljön be az irodámba, legyen egy napra a Liverpool menedzsere. Akár a kispadra is leülhet, bár az egy picit bonyolultabb. 

Klopp azt is elmondta, hogy a döntés nem az ő kezében van, hanem a klub vezetőiében, de szerinte nem lesz akadálya annak, hogy Eriksson vágya teljesüljön.

Eriksson 2001 januárjától 2006 júniusáig volt az angol válogatott menedzsere, és a 2002-es, majd a 2006-os világbajnokságon is a legjobb nyolc között búcsúzott, előbb a későbbi aranyérmes Brazília, majd Portugália ütötte ki az angolokat. A 2004-es Európa-bajnokságon is a legjobb nyolc között maradt alul, méghozzá tizenegyesekkel a házigazda portugálokkal szemben.

(Borítókép: Massimo Insabato / Getty Images)

Rovatok