Index Vakbarát Hírportál

Váratlan igazolás, a Manchester Cityből erősített a Manchester United

2024. január 21., vasárnap 17:12

A Manchester United Omar Berradát nevezte ki a klub vezérigazgatójának, miután a magas rangú vezető lemondott a City Football Group labdarúgó-üzletágának vezetői posztjáról.

Berrada kezdetben kereskedelmi igazgatóként dolgozott a Manchester Citynél, majd operatív igazgató lett. A  munkájával annyira elégedettek voltak, hogy később még feljebb „buktatták” a szervezeti ranglétrán.

„A klub eltökélt szándéka, hogy minden tekintetben a legjobbak közé emelkedjen. Omar kinevezése az első lépést jelenti ezen az úton” – áll a Manchester United közleményében.

A United november óta kereste az új vezérigazgatót, Richard Arnold akkor mondott le a posztjáról.

Sokáig azt pletykálták, hogy Jean Claude Blanc, az Ineos egyik képviselője veheti át a stafétát, de végül Berrada labdarúgásban szerzett tapasztalata döntőnek bizonyult a kiválasztási folyamatban.

A BBC értesülése szerint Berrada nyáron áll munkába az Old Traffordon. Úgy hírlik, hogy barátsággal vált el a városi rivális Citytől, ahol további sok sikert kívántak neki.

A BBC forrása úgy tudja, hogy Berrada sokat hezitált magában a döntés előtt, tekintettel a két klub között fennálló viszonyra.

Rovatok