Index Vakbarát Hírportál

Levonultak a pályáról a Milan futballistái, majd kegyetlenül büntettek

2024. január 21., vasárnap 09:15

Az AC Milan nagy csatában győzte le az Udinesét idegenben a Serie A 21. fordulójának szombati játéknapján. A mérkőzés krónikájához azonban hozzátartozik, hogy a lelátóról szidalmazták Mike Maignant, a vendégek kapusát, aki le is vonult a pályáról, majd csapattársai is követték.

Szomorú képsorokat rögzített a kamera az Udinese–Milan-mérkőzésen szombat este, pedig bőven lehetne beszélni a játékról is, ugyanis a vendégek nagy csatában győztek. A milánóiak Ruben Loftus-Cheek góljával szereztek vezetést a 31. percben, ám Lazar Samardzic még az első félidőben kiegyenlített, Florian Thauvin 62. percben szerzett góljával pedig már a hazaiaknál volt az előny.

Stefano Pioli legénysége azonban nem adta meg magát, és előbb a csereként beálló Luka Jovics talált a kapuba, majd a 93. percben jött a slusszpoén, és a szintén csereként pályára lépő Noah Okafor beállította a 3–2-es végeredményt, amellyel a Milan jelenleg 45 ponttal a 3. helyen áll.

Íme a mérkőzés összefoglalója:

Botrány a stadionban

A történetnek ezzel akár vége is lehetne, csakhogy az első félidő 33. percében, miután a milánóiak megszerezték a vezetést, olyan események történtek a stadionban, amelyeknek nem lenne szabad előfordulniuk.

Miután Mike Maignant, a Milan kapusát rasszista bekiabálásokkal próbálták megzavarni a lelátóról a szurkolók (?), a vendégek futballistái a színes bőrű kapussal az élen levonultak a pályáról, és bementek az öltözőfolyosóra. A közjáték körülbelül tíz percig tartott, ám végül sikerült jobb belátásra bírni a labdarúgókat, hogy folytassák a találkozót.

„Nincs helye a rasszizmusnak a futballban. Meg vagyunk döbbenve. Veled vagyunk, Mike” – írta a milánói klub az X-en, sőt a városi vetélytárs Internazionale részéről is kifejezték támogatásukat, valamint a liga is közölte, hogy elítélik a rasszizmus minden formáját.

Majomhangokat adtak ki, és nem először történik meg ez velem

– mondta a lefújást követően a 28 éves Francia Guyana-i kapus, aki mellett többek között Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain francia csatára, valamint Ian Wright, az Arsenal korábbi angol csatára is kiállt, aki szerint pontlevonásra lenne szükség ilyen helyzetben, ugyanis a pénzbírságok semmit sem érnek.

Rovatok