Index Vakbarát Hírportál

Bundagyanú a magyar labdarúgócsapat felkészülési mérkőzésén

2024. január 22., hétfő 18:14

Bundagyanú merült fel a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban éllovas Nyíregyháza Spartacus, valamint az osztrák Altach felkészülési mérkőzésén.

A magyar csapat hétfőn délben mérkőzött meg az osztrák élvonalbeli klubbal, a találkozó 1–1-es döntetlennel, és gyanú szerint játékvezetői visszaéléssel érhetett véget. Mindkét csapat büntetőből szerzett gólt, és ami még furcsább, mindkettő kérdéses szituáció végén végezhetett el tizenegyest – olvasható az ORF oldalán. 

Először az Altach javára ítéltek büntetőt, miután a játékvezető szerint a Spartacus egyik játékosa szabálytalanságot követett el a védővel, Felix Strauss-szal szemben, a tizenegyest Ousmane Diawara értékesítette. A következő büntetőre nem kellett sokat várni, alig két perc múlva a nyíregyháziak állíthatták le a tizenegyespontra a labdát. Az első próbálkozást azonban az osztrákok kapusa hárította, a bíró viszont megismételtette a rúgást – mindkét edző nevetve fogadta a döntést –, és Herjeczki Kristóf nem hibázott. 

Jót szórakoztunk a játékvezető második félidőben hozott döntésesein, amelyek számunkra, mint korábbi labdarúgóknak, vagy általában a futball fogyasztóinak érthetetlenek voltak. Az ellenféllel együtt fontolóra is vettük, hogy elhagyjuk a pályát, de végül kihasználtuk ezt a kilencven percet a felkészülésre

– mondta Roland Kirchner, az Altach sportigazgatója. 

Hozzátette, hogy a történtekről már bejelentést tettek az osztrák Bundesligának, valamint az illetékes rendőri szerveknek.

(Borítókép: vorarlberg.orf.at)

Rovatok