Index Vakbarát Hírportál

Nagy a feszültség a Bayern Münchennél, Tuchel alatt állítólag megingott a kispad

2024. január 24., szerda 09:22

A Bild beszámolója szerint az élvonalbeli német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) címvédő Bayern Münchennél megingott a bizalom Thomas Tuchel vezetőedző irányába. A klub vezérigazgatója, Jan-Christian Dreesen nyilvánosan kritizálta a csapat játékát a Werder Bremen elleni vereség után, és a német kiadvány szerint a trénernek most már az állásáért kell küzdenie.

A BL-győztes Tuchelnek a beszámolók szerint össze kell kapnia a csapatát, mert a klub tiszteletbeli elnöke, Uli Hoeness is egyre gyakrabban ad hangot az elégedetlenségének. Hoeness nagyobb stabilitást szeretne a klubnál, és nem akarja, hogy az edzőváltás legyen az új trend a bajoroknál.

A Bayern a tavalyi szezonban a tabella első helyén állt 18 forduló után, a klub mégis menesztette Julian Nagelsmannt. Őt Tomas Tuchel követte a kispadon, aki vitte magával Lőw Zsoltot Münchenbe. Az új edző nem adott akkora lendületet a csapatnak, mint várták, a Dortmund bénázása is kellett ahhoz, hogy meglegyen a bajnoki cím.

A nyáron aztán a müncheniek 110 millió eurót fizettek a Tottenhamnek Harry Kane játékjogáért, aki szórja is a gólokat az új csapatában, rajta nem múlik semmi. Rajta kívül Kim Min Dzse is a Bayernhez került, aki az elmúlt idényben az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta védőként az olasz bajnokságban (Serie A), és bekerült az évad válogatottjába. Érte 50 millió eurót fizetett a bajor sztáregylet.

Tuchel tehát nem panaszkodhatott arra, hogy nem erősítették meg a keretet, a nyarat is nyugodtan végigdolgozhatta a csapattal. A BL-ben amúgy nem ment rosszul nekik, simán bejutottak a nyolcaddöntőbe, ahol a Lazio lesz az ellenfelük.

A Német Kupából viszont már kiestek a bajorok, óriási meglepetésre a harmadosztályú Saarbrücken búcsúztatta Európa egyik legpatinásabb klubját a sorozatból. Most vasárnap pedig hazai pályán a Werdertől kaptak ki a bajnokságban Thomas Müllerék, ráadásul úgy, hogy gólt sem rúgtak.

Nem állíthatom azt, hogy jól edzünk, mert ezt már senki sem hiszi el. Semmitmondóan játszottunk, megérdemelten kaptunk ki

– kesergett Tuchel a vereség után. A Bayern vezetőségét állítólag feldühítette ez a nyilatkozat, ami tovább szította a feszültséget a klubon belül.

A csapat szerdán pótolja az Union Berlin elmaradt bajnoki mérkőzést, de a hátrányuk akkor is négy pont lesz a listavezető Bayer Leverkusennel szemben, ha nyernek.

A Xabi Alonso vezette leverkusenieket nehéz lesz beérni, és súlyos következményei lehetnek annak, ha a Bayern végül nem nyeri meg a Bundesligát. Ha pedig Tuchelt kirúgják, akkor jó eséllyel Lőw Zoltnak is megköszönik az eddigi munkáját a német élcsapatnál.

Rovatok