Index Vakbarát Hírportál

Meghozta a döntést a jövőjéről a topcsapatok által körbeudvarolt sztárcsatár

2024. január 24., szerda 11:20

Victor Osimhen, az élvonalbeli olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) címvédő Napoli támadója egy amerikai műsorban azt mondta, hogy döntött a jövőjéről, majd gyorsan hozzátette, hogy a hivatalos bejelentésre nyárig várnia kell a sajtónak.

A kitűnő nigériai támadó jelenleg az Afrika-kupán szerepel, de a lehetséges klubváltását firtató kérdések ott is utolérik őt folyamatosan. Osimhen nemrég írt alá szerződéshosszabbítást az olasz csapattal, a kontraktusban szereplő kivásárlási árat (113 millió font) azonban több klub is hajlandó lenne kifizetni.

„Szerintem a hozzászólók 60 százaléka arról pletykál, hogy a Premier League-be megyek. Amikor a világ egyik legjobb formában lévő csatára vagy, ez vele jár. A PL nyilván a világ egyik legnagyobb bajnoksága. Nyárig azonban a Napolira koncentrálok” – idézte a játékost az Eurosport magyar nyelvű kiadása.

„A szezon végével kapcsolatban már meghoztam a döntésemet. Tudom, mit akarok kezdeni a pályafutásommal, a karrierem kezdete óta én hozom ezeket a döntéseket, és eddig elég jól alakult minden. Már megvan a tervem, tudom, hogy mit szeretnék, és mi lesz a következő lépésem” – fogalmazott Osimhen a CBS Sports Morning Footy nevű műsorában.

A hírek szerint a Chelsea és a Manchester United is szeretné átigazolni a nigériai gólvágót. A Napoli egyik legértékesebb játékosa 2020-as érkezése után fokozatosan a Serie A egyik legjobb befejezőjévé vált, az előző kiírásban pedig 39 tétmeccsen 31 góllal segítette a bajnoki címet 33 év után visszaszerző együttest.

Rovatok