Index Vakbarát Hírportál

Későn ébredt a magyar védővel felálló spanyol éllovas, kiesett a kupából

2024. január 25., csütörtök 08:22

A bajnokságban listavezető és Yaakobishvili Antallal a kezdőben felálló Girona 3–2-re kikapott a Mallorca vendégeként a labdarúgó spanyol Király Kupa szerda esti negyeddöntőjében, így búcsúzott a további küzdelemtől – ismertette a Magyar Távirati Iroda.

Az U21-es magyar válogatott védő végigjátszotta a találkozót, melynek 35. percében a vendéglátók már 30-ra vezettek, miután Yaakobishvili szabálytalanságát követően a meccsen két gólig jutó Abdon Prats értékesítette a megítélt büntetőt.

A Gironán a szakmai stáb a szünetben, majd a 60. percben is kettős cserével igyekezett frissíteni, de szépíteni csak akkor tudtak, amikor a Mallorca a 68. percben emberhátrányba került.

A madridi együttesnek aztán a 96. percben sikerült egy újabb gólt szereznie, de ez az egyenlítéshez kevés volt, a Mallorca négy közé jutott, a Girona pedig kiesett.

Búcsúzott a negyeddöntőben a Barcelona is, amely Bilbaóban szenvedett túlórás meccsen 4–2-es vereséget.

A baszkok gyors találatával kezdődött a találkozó, Xavi Hernández együttese a szezonban már harmadszor kapott gólt az első percben. A folytatásban rendezték soraikat a vendég katalánok, és a félidő közepén hat perc alatt fordítottak: előbb Robert Lewandowski, majd Lamine Yamal talált be.

A Bilbao a szünet után egyenlített, majd a Williams fivérek hathatós közreműködésével a hosszabbításban riválisa fölé kerekedett. A ghánai válogatott Inaki az Afrikai Nemzetek Kupájáról beesve a hosszabbítás első félidejének végén, spanyol válogatott öccse, Nico a második ráadás pluszt perceiben volt eredményes.

A negyeddöntőben kedden a Real Sociedad 2–1-re legyőzte a Celta Vigót, míg az elődöntő utolsó helye csütörtökön kel majd el, az Atlético Madrid a Sevillát fogadja.

(Index/MTI)

Rovatok