Index Vakbarát Hírportál

Most már biztos, hogy kihagyja a foci-Eb-t a magyar válogatott középpályása

2024. január 27., szombat 17:28

A labdarúgó NB I-ben szereplő Fehérvár FC középpályása, Kalmár Zsolt szombaton megerősítette, hogy a napokban meg kellett műteni a térdét, ezért ki kell hagynia a 2024-es németországi Európa-bajnokságot.

A 28 éves középpályás még november 26-án, a Kecskemét elleni bajnokin egy rossz mozdulat következtében sérült meg, decemberben megoperálták, akkor több hónapos kihagyást jósoltak neki, most viszont újra meg kellett műteni. Ezúttal fél év kihagyás vár rá.

„Sajnos igazak a hírek, hogy egy térdműtéten estem át a napokban. Komoly döntést kellett meghoznom a karrierem szempontjából, hogy a jövőben fájdalommentesen játsszak, és 100 százalékos teljesítményt tudjak nyújtani. A jövőm és a karrierem szempontjából úgy láttam jónak, hogy most kell ezt megtennem! Jelentősen megnehezítette a helyzetemet annak a tudata, hogy nyáron Európa-bajnokság van, ami számomra nagyon fontos. Azonban nem tehetem meg a csapattársaimmal és magammal szemben azt, hogy úgy lépjek pályára, hogy nem tudok 100 százalékos teljesítményt nyújtani a klubcsapatomban és a válogatottban egyaránt. Nagyon szépen köszönöm a sok jókívánságot, aki ismer, az tudja, hogy mindent megteszek azért, hogy minél előbb visszatérjek a pályára!” – fogalmazott bejegyzésében a 36-szoros válogatott játékos, vette észre az NSO.

A „Kázsé” becenévre hallgató Kalmár rendkívül peches a kontinensviadalokkal, ugyanis a 2021-es, részben hazai rendezésű Eb-t szintén sérülés miatt kellett kihagynia.

A magyar válogatott a decemberi sorsoláson az első kalapból a házigazda Németországot, a harmadikból  Skóciát, a negyedikből pedig Svájcot kapta ellenfélül.

Az A csoport teljes programja:

1. forduló
június 14., München: Németország–Skócia
június 15., Köln: Magyarország–Svájc

2. forduló
június 19., Köln: Skócia–Svájc
június 19., Stuttgart: Németország–Magyarország

3. forduló
június 23., Frankfurt: Svájc–Németország
június 23., Stuttgart: Skócia–Magyarország

Rovatok