Index Vakbarát Hírportál

Berohant a megkergült néző, lezavarta a bírót a pályáról

2024. január 28., vasárnap 17:37

Lassan veszélyességi pótlékot kell fizetni a futballbíróknak, annyi manapság az ellenük irányuló erőszakos cselekmény. Még el sem csitultak a törökországi balhé hullámai, amikor egy klubelnök leütötte a játékvezetőt, már Angliából jött hír egy rendbontásról. A Port Vale–Portsmouth harmadik ligás meccs utolsó másodperceiben egy feldühödött hazai drukker berohant a pályára, megkergette a játékvezetőt, aki bemenekült az öltözőbe!

Nem ígérkezett különösen veszélyes mérkőzésnek játékvezetői szempontból az angol harmadosztály (League One) éllovasának, a Portsmouthnak a látogatása a staffordshire-i Port Vale csapatánál. Utóbbi az alsóházban tanyázik, és ennek megfelelően a vendégek végigtámadták a meccset, majd a 88. percben tizenegyesből megszerezték a találkozó egyetlen gólját. 

Ezen annyira felizgatta magát az egyik hazai szurkoló, hogy átmászott a kerítésen, berohant a pályára, és neki akart rontani Craig Hicks játékvezetőnek. A bíró idejében észrevette a felé rohanó nézőt, és elfutott előle az öltöző irányába. Az oldalvonalnál a hazai csapat menedzserének, Andy Crosbynak és segítőjének, David Dunn-nak sikerült megállítania a feldühödött nézőt, miközben a játékvezető kissé távolabbról figyelte a történéseket.

A szurkoló haragját feltehetően az váltotta ki, hogy a 88. percben büntetőből megszerezte a Portsmouth a találkozó egyetlen gólját. A hazai nézők úgy vélték, hogy a tizenegyest megelőzően szabálytalankodtak az egyik hazai játékossal. Íme az ominózus jelenetek:

Az ominózus 11-es 1:45-től

A meccset követően a Port Vale vezetősége közleményben ítélte el szurkolójuk felelőtlen cselekedetét, rámutatva, hogy Angliában bűncselekménynek számít, ha egy néző berohan a játéktérre. 

(Borítókép: Colby Bishop megszerzi csapata első gólját a Sky Bet League One meccsen a Port Vale–Portsmouth-mérkőzésen 2024. január 27-én. Fotó: Gareth Copley / Getty Images Hungary)

Rovatok