Index Vakbarát Hírportál

Góljának ünneplése miatt kiállították a támadót, csapata az utolsó pillanatokban bukott el

2024. január 29., hétfő 15:18

A labdarúgó-Ázsia-kupa nyolcaddöntőjében Jordánia a hosszabbítás perceiben fordította meg az Irak elleni mérkőzést, ezzel bejutott a legjobb nyolc mezőnyébe. A 76. percben még Iraknál volt az előny, Aymen Husseint gólja után viszont kiállították ünneplésért, ez az emberhátrány végül végzetesnek bizonyult.

Nem mindennapi jelenetek játszódtak le az Ázsia-kupa harmadik nyolcaddöntőjében, amelyen Irak és Jordánia mérkőzött meg. Előbbi válogatott ugyan még a félidőben hátrányban volt, de a 76. percben Hussein góljával előnybe került, ezzel karnyújtásnyira volt a továbbjutástól. Igen ám, de az irakiak támadóját góljának ünnepléséért kiállították, csapata emberhátrányba került, amelyre a ráadás perceiben csúnyán ráfizetett. 

A rendes játékidő lejárta után, a 95. percben Al Arab egyenlített, majd két perccel később Al Rashdan gyönyörű, távoli bombájával megfordította Jordánia a mérkőzést, és végül továbbjutott. Így a jordániai válogatott kvalifikált az Ázsia-kupa negyeddöntőjébe, ahol Tádzsikisztánnal találkozik. A mérkőzés részletes összefoglalóját alább tekinthetik meg. 

A nyolcaddöntő folytatásában még pályára lép többek között Dél-Korea, Japán, vagy éppen a 2022-es világbajnokság házigazdája, Katar, amelynek ellenfele Palesztina lesz a legjobb nyolc mezőnyébe kerülésért. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok