Index Vakbarát Hírportál

Törökország és a többiek: ezek ellen a csapatok ellen hangolódik az Eb-re a magyar fociválogatott

2024. január 29., hétfő 20:33

Márciusban Törökország és Koszovó, közvetlenül a 2024-es Európa-bajnokság előtt pedig Írország és Málta ellen játszik felkészülési mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor az M4 Sportnak adott interjúban sorolta fel, mely csapatok ellen mérkőzik meg Marco Rossi együttese a németországi kontinenstorna előtt.

Hivatalos bejelentés EDDIG nem történt, mert néhány részletet még tisztázni kell, de Csányi Sándor elmondása szerint kilencvenkilenc százalék biztonsággal ki lehet jelenteni, hogy tavasszal Törökországot és Koszovót fogadja a nemzeti csapat.

Az elnök emlékeztetett arra, hogy a törökök tavaly megverték Horvátországot és Németországot is, míg a koszovóiak a leendő csoportrivális Svájccal kétszer is döntetlent játszottak a selejtezőben.

Később, közvetlenül az Európa-bajnokság előtt Írországgal játszunk – a szövetségi kapitány kérése volt egy Skóciához hasonló stílusú csapat – és Málta lesz még az ellenfél. Írország idegenben, Málta itthon, valószínűleg valamelyik vidéki stadionban vagy a Groupama Arénában

– jegyezte meg Csányi Sándor.

A találkozók pontos időpontjai még nem ismertek, de hamarosan azokra is fény derül. A magyar válogatott május 27-én kezdi meg a felkészülést Telkiben, majd június 10-én foglalja el az Európa-bajnoki bázisát Weiler im Allgäuban, írja az M4 Sport.

Újabb magyar származású futballisták kaphatnak meghívót a kapitánytól

Az MLSZ elnöke arról is beszélt, hogy Dárdai Márton után is várható még olyan játékos, aki bár külföldön kezdte pályafutását, mégis a magyar felnőttválogatottat választja.

Dárdai Pál középső gyermekének választásában Csányi Sándor elmondása szerint nagy érdeme van Marco Rossinak, mert a szövetségi kapitány tárgyalt a családdal és a játékossal Berlinben. Hozzátette: nem kellett nagyon győzködni a Hertha játékosát arról, hogy a magyar csapatot válassza a német helyett.

Az MLSZ-ben folyamatosan figyelünk és kutatunk olyan játékosokat, akik magyar származásúak, és rendszeresen játszanak valamelyik magasan jegyzett ligában, vagy pedig ifjúsági válogatottak valamelyik országban. Van még néhány olyan jelöltünk, akiket szívesen látnánk, és magyar származású, még korai lenne nevekről beszélni, de azt elmondhatom, hogy biztosan lesz még ilyen

jegyezte meg Csányi Sándor.

Rovatok