Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas pofont mért riválisára az újonc, fontos győzelmet aratott az Arsenal

2024. január 30., kedd 23:15

Az angol labdarúgó-élvonal (Premier League) 22. fordulójában az Arsenal a Nottingham Forest otthonában aratott fontos győzelmet, míg az újonc Luton Town meglepően nagy fölénnyel kerekedett felül a Brighton csapatán. A szezon első felében még kimagasló teljesítményt nyújtó Aston Villa vereséget szenvedett.

Az Arsenal a Crystal Palace elleni bajnokin visszatalált a győztes útra, jó formáját pedig a Nottingham Forest elleni hétközi mérkőzésen is megtartotta. Mikel Arteta csapata azok után, hogy az első félidőben még nem talált be ellenfele hálójába, a második játékrészben kétszer is eredményes volt – előbb Gabriel Jesús, majd Bukayo Saka révén. 

A hazai pályán szereplő Forest a két bekapott gólra csak eggyel tudott válaszolni, Awoniyi a 89. percben rúgott gólt, a londoniak győzelme viszont nem forgott veszélyben. Az Arsenal újabb győzelmével továbbra is tartja a lépést az élmezőnnyel, jelenleg a tabella második helyén áll két ponttal a Liverpool mögött.

A keddi játéknap további mérkőzésein meglepetésekből nem volt hiány: az ősszel a nemzetközi kupaporondon is szereplő Brighton az újonc Luton Town otthonában égett meg csúnyán, mivel már a szünetben 3–0 állt az eredményjelzőn. A mérkőzés végeredménye 4–0 lett. A szezon első felében hazai pályán verhetetlennek bizonyult Aston Villa meglepően egyoldalú mérkőzésen maradt alul a Newcastle ellen, mivel a „Szarkák” 3–1-re győztek Birminghamben. 

A Crystal Palace legyőzte a Sheffieldet, míg a Fulham és az Everton gól nélküli döntetlenre végzett egymással. A 22. forduló folytatásában, szerdán a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató – és egyébként éllovas – Liverpool a Chelsea-t látja vendégül, míg a Manchester City a Burnley ellen mérkőzik – immár Erling Haalanddal a fedélzeten. 

Premier League 22. forduló

SZERDA

CSÜTÖRTÖK

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok