Index Vakbarát Hírportál

Senki sem lehet fontosabb, mint a klub – a DVTK váratlanul kirúgta vezetőedzőjét

2024. január 31., szerda 20:53

Mindössze két nappal a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság – tehát az OTP Bank Liga – tavaszi rajtja előtt a Diósgyőr menesztette vezetőedzőjét, Kuznyecov Szergejt. A diósgyőriek közleményükben azt írják, senki sem lehet fontosabb, mint a klub.

Még el sem kezdődött a tavaszi futballidény idehaza, máris meglepő hírrel szolgált az egyik csapat. A DVTK azok után, hogy az egész téli felkészülést Kuznyecov Szergej irányításával teljesítette, szerda este váratlanul menesztette posztjáról az ukrán szakembert. 

A kemény hangvételű közleményben dr. Magyar Mátyás tulajdonos arról értekezik, hogy senki sem lehet fontosabb, mint a klub, illetve a DVTK-család értékeivel senki sem fordulhat szemben, ezért hozták meg ezt a nehéz döntést. 

Csak olyan kollégákkal tudunk együtt dolgozni, akik számára a DVTK előrébb való, mint a saját márka építése. Aki ezzel nem tud azonosulni, attól, ha fájdalmas is, de meg kell válni 

– tette hozzá a klub tulajdonosa, aki megjegyezte, pontosan tudják, hogy a tavaszi szezon rajtja előtt egyáltalán nem ideális megválni a vezetőedzőtől, de nem volt más választásuk.

A bajnoki tabellán jelenleg hetedik helyezett klub sportigazgatója, dr. Bajúsz Endre azt mondta, 

a szurkolók számára láthatatlan hétköznapok során egyre erősödtek azok a jelek, amelyek szerint elkerülhetetlen a vezetőedző leváltása. 

Kuznyecov 2022 őszén érkezett Diósgyőrbe, első idényében 33 bajnokin ült a kispadon, míg irányításával aranyérmet nyert a csapat a másodosztályban. Az OTP Bank Liga tavaszi idénye pénteken kezdődik, a DVTK ideiglenes vezetőedzője Simon Miklós lesz. 

Rovatok