Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik élete első fejes gólját jeles osztályzatokkal honorálták

2024. február 1., csütörtök 05:44

Kizárólag 7-es és 8-as érdemjegyeket kapott Szoboszlai Dominik a szerda késő esti Liverpool–Chelsea (4–1) Premier League-mérkőzés után az angol (és az ír) online médiától. Hízelgő vélemények a kezdő tizenegybe visszatérő magyarról, aki – szinte hihetetlen – élete első fejes gólját szerezte. Az észak-ír Conor Bradley-t választották a meccs emberének.

Felsőfokokban írnak az angol internetes orgánumok a Liverpool teljesítményéről, amely az utóbbi két meccsén kilenc gólt szerzett, de azt is megjegyzik, hogy jóval több is lehetett volna, ha Darwin Núnez valamivel szerencsésebb.

A meccs embere Conor Bradley, a húszéves ír kölyök, a ’Pool saját nevelésű jobbhátvédje góljával és két gólpasszával élete játékát nyújtotta. Szoboszlai Dominikre sincs panasz, kiemelik energikus játékát, néhány klasszismegoldását és bombafejesét, amellyel 3–0-s vezetéshez juttatta csapatát.

Nem lesz könnyű elhagynia Kloppnak Liverpoolt.

És akkor Szoboszlai osztályzatai:

90min.com: 7 – A magyar játékos élvezte a visszatérést a kezdő tizenegybe, bombafejessel tette fel a koronát a teljesítményére, és nem akárhol: a Kop előtt!

Independent.co.uk: 8 – A középpályás kissé rozsdásnak tűnt, amikor nála volt a labda, hiszen négy hét után ez volt az első eset, hogy kezdett. Mindezt azonban hatalmas energiával ellensúlyozta, amivel hozzásegítette a Liverpoolt ahhoz, hogy uralja a csatát a középpályán. Nem beszélve arról, hogy feliratkozott az eredményjelzőre egy gyönyörű lefelé irányuló fejessel.

Goal.com: 7 – Néhány látványos labdaérintés visszatérése alkalmával a kezdőbe a PL-ben, no és csattanóként egy remek fejes gól!

Liverpool.com: 7 – Még nem zümmögött a motor úgy, ahogy szokott, de a lényeg, hogy visszatért a középpályára, és jól tért vissza. Egy-két alkalommal Klopp még jobban örült volna, ha picit gyorsabban lép közbe, de az időzítés úgyis visszajön. Ez volt a sérülése után az első meccs kezdőként, és mindjárt fejelt egy gólt!

Thisisanfield.com: 8 – Újév óta, amikor 4–2-re megverték a Newcastle-t, Szoboszlai most volt kezdő először. Hosszú időszakokon át magabiztos és sziklaszilárd volt. Egy könnyed, gyönyörű hosszú átadással mutatta, mekkora tehetség, továbbá volt egy gyönyörű elterelő hadművelete is, de leginkább a szorgalmával és a fegyelmezett játékával tűnt ki. Aztán fejelt egy bombagólt, amely a hab volt a tortán.

Onefootball.com: 8.

Liverpoolecho.co.uk: 8 – Beletelt egy kis időbe, mire teljes sebességre kapcsolt, de keményen dolgozott és szorgos volt a visszatérésekor a kezdőbe. A legjobbkor érkezett Bradley beadására, hogy befejelje a harmadikat.

M.allfootballapp.com: 7,6.

Sportsjoe.ie: 8.

Skysports.com: 7.

Acefootball.com: 8.

BBC.com: 7,82 – Az ötödik legmagasabb osztályzat Conor Bradley, Diogo Jota, Alexis MacAllister és Luis Díaz után. 

Anfieldwatch.co.uk: 7. Több mint hasznos visszatérés a Premier League-be. Látszott, hogy szívesen lő kapura, még ha nem is mindig sikeresen.  Szerencsére fejjel nem tudott hibázni, köszönhetően Bradles pompás beadásának.

Anfieldindex.com: 8. A magyar válogatott csapatkapitánya felépült sérüléséből és visszatért a kezdő tizenegybe, méghozzá óriási ambícióval. Remek első félidőt produkált, szorgos és hatékony volt. A csúcs a fejes gólja volt szünet után, bár a 8-as még mindig próbálja visszanyerni a formáját. 

Eurosport.com: 7.

Acefootball.com: 8.

Rovatok